World paella day: Oslavte světový den paelly přímo ve Valencii!

Už 20. září se všichni milovníci nejtypičtějšího španělského pokrmu mohou těšit na grandiózní oslavy spojené s mezinárodní soutěží o nejlepší paellu. Už tradičně se v centru Valencie scházejí kuchaři ze všech koutů světa a bojují o zlatý pohár.

Stejně jako každý rok je 20. září Světový den paelly, který si klade za cíl upozornit na nejuniverzálnější pokrm valencijské gastronomie a podělit se o něj se světem. Ve stejný den se právě ve Valencii koná soutěž, které se letos zúčastní deset finalistů z Itálie, Francie, Švýcarska, Finska, Argentiny, Mexika, Ekvádoru, Kanady, Japonska a Spojených arabských emirátů.

V tomto ročníku si Španělsko zachová roli hostitele a poprvé se nezúčastní soutěže. Další novinkou je World Paella Day Cup Stage, tréninková etapa před World Paella Day Cup, kde se všichni finalisté setkají ve Valencii a zažijí jedinečný zážitek. Výlet do hlavního města rodiště paelly s nejlepšími odborníky na paellu. Dozvědí se všechna tajemství, tipy a produkty, které používají ti nejznámější valencijští šéfkuchaři.

Po skončení této etapy se finalisté utkají 20. září v La Marina de València a utkají se v souboji o to, kdo je nejlepší kuchař paelly, což je událost, kterou můžete sledovat prostřednictvím streamingu. A k tomu si určitě uvařte pravou valencijskou paellu!

Více informací o svátku paelly ve Valenci najdete na www.worldpaelladay.org

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty