Mixér: oslava 1. máje, festival plný lanýžů nebo nová prodejna věnečků

Přemýšlíte, co podniknout v prvních májových dnech? Pár tipů bychom tu pro vás přece jen měli – zaskočit si na chutnou zmrzlinku, kterou ocení opravdu všichni. Nechte své chuťové pohárky poblouznit chutí lanýžů anebo si zajděte na něco sladkého.

Oslavte 1. máj s veganskou novinkou Crème de la Crème

Byl pozdní večer – první máj – večerní máj – byl lásky čas. Pan Zmrzlinka zval ku kopečku zas. A ne tak ledajakému. Zapomeňte na bonboniéry či tradiční kytky. Překvapte svou drahou polovičku originální květnovou specialitou – veganskou banánovou zmrzlinou. Zkušený zmrzlinář a zakladatel Crème de la Crème Jan Hochsteiger věnoval banánové novince několik měsíců bádání a experimentování. Finální chuť je výsledkem kombinací tradičních receptur a dlouholetých zkušeností pana Zmrzlinky. „Banán patří mezi těch velmi málo druhů ovocných zmrzlin, které i sami Italové rádi vyrábějí jako smetanové. Nejinak tomu bylo vždy i v Crème de la Crème, a tak jsem se rozhodl, že zúročím své znalosti z výroby veganských neovocných zmrzlin.

Vznikl veganský banán, který kombinuje lehkost sorbetu s plností a jemností našich veganských neovocných zmrzlin,“ komentuje svoji novinku Honza Hochsteiger. Již v květnu si na veganské novince, která vám svou lahodnou chutí připomene blížící se letní dovolenou u moře, můžete smlsnout i vy. A co by to bylo za řemeslnou zmrzlinu bez lahodného kornoutu? Veganský banán je jako stvořený do nových bezlepkových kornoutů, na kterých si mohou pochutnat i celiaci s intolerancí na lepek. Banánová novinka se ve Zmrzlinovém salonu na Národní připojí k již 11 veganským smetanovým stálicím (na dalších 4 pobočkách lze ochutnat vybrané veganské zmrzliny).

Culinary Cinema v programu MFF Praha – Febiofest 2022

Součástí programu 29. ročníku „Mezinárodního filmového festivalu Praha“ je již tradičně speciální sekce „Culinary Cinema“, která propojuje aktuální kinematografickou tvorbu s jedinečným kulinářským zážitkem. Exkluzivní filmově kulinární večer 3. května 2022 naservíruje dokumentární film „Truffle Hunters“ o sběru a kultuře lanýžů. Komentovanou večeří provede již tradičně moderátorka Jolana Voldánová.

Po projekci v kině Cinema City Slovanský dům se bude podávat tematická večeře v Restauraci Obecní dům. Autorem delikátního čtyřchodového menu je šéfkuchař Marek Fichtner se světovými zkušenostmi. První tři chody menu nabídnou: Daňčí tatarák s černým perigordským lanýžem, majonézou a sušeným žloutkem, Soufflé z pečeného květáku s černým perigordským lanýžem a sýrem Gruyére, Ravioli plněné ragú z hovězích líček bourguignonne a pěnou z foie gras, bianchetto bílým lanýžem a shitaki a závěrečný chod – to budou Lanýže z Michel Cluizel čokolády s pistáciemi, malinami a zlatem. Vstupenka v ceně 1 890 Kč zahrnuje vstupenku do kina i na večeři s konzumací vybraného vína a piva z minipivovaru Proud.

Roman Janeček z Věnečky Janeček otevřel vlastní boutique

Roman Janeček otevřel svůj luxusní Boutique Věnečky Janeček, v němž se nezapře jeho zkušenost z butiků v Pařížské ulici. Prostor inspirovaný stylem art deco tvoří v pražské Pštrossově ulici oázu elegance, doprovázenou nejen sladkými a slanými věnečky z Janečkovy dílny, ale také sklářským uměním Františka Jungvirta. Vychutnat si věnečky v moderní mini verzi a prohlédnout si vystavená díla talentovaného skláře a kreativního ředitele české značky KLIMCHI mohou hosté od 11. dubna.

„Současný trend velí méně cukru, čímž se řídím i já. Mým záměrem bylo vytvořit kontrast ke stále převládajícím těžkým dortům a zákuskům, které jsou běžně k dostání. Věnečky Janeček jsou polosladké s odlehčeným krémem. Z klasického dezertu se tak stalo lehké políbení na dobrou noc, kterého se člověk nepřejí,“ vysvětluje Roman Janeček.

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty