Novinky na trhu: stylová termoska, čaje na zahřátí nebo pivní limitky

Nový rok nám odstartoval, tak se pojďme podívat na první tipy! Chladnější počasí se nás ještě nějakou chvilku bude držet, takže nová termoska nebo lahodný čaj do zásob? Tak to se určitě neztratí. A kdo má rád nevšední limitované pivo, i ten si u nás vybere!

Stylové Mixit termosky

Všichni jsme zažili tu tragédii. Toužíte po lahodném šálku teplého čaje, který se však po pár minutách mění v laciný odvar. Když už si myslíte, že zase budete pít studenou nudu, přichází záchrana v podobě Mixit 2go termosky s čajovým sítkem a tajnou skrýší. Prostě na pohled cool, ale obsah je hot!

Jak určitě od Mixit čekáte, tak jejich nový přírůstek – termosky – nejsou obyčejné. Můžete si v nich čaj rovnou připravit, a to kdekoliv. Jejich výhodou je totiž to, že mají sítko pro přípravu sypaného čaje, a navíc úložný prostor v uzávěru, do kterého můžete sypaný čaj schovat a nápoj si připravit až na něj přijde ten správný čas. Nebo si přidat protein do mléka až po tréninku. No nebo si tam dát tahák (ale to oficiálně Mixit neradí)!

Tělo nádoby je vyrobeno z kvalitní oceli, která váš nápoj dokáže udržet ve stálé teplotě minimálně 8 hodin a bát se nemusíte ani složitého čištění. Termoska je dostatečně široká a přístupná, jednoduše se tedy dostanete až na její dno bez nutnosti dalších čistících potřeb. A samozřejmě dokonale těsní, takže ji klidně můžete dát i do té nejcennější kabelky bez obav! Termoska s čajovým sítkem Mixit 2go růžová nebo mint, 420 ml, vychází na 369 korun.

Nový přírůstek do čajové rodiny Ovocňáku

Potřebujete na zimu posílit imunitu? Ovocňák přichází s novými sáčkovými čaji z arónie a rakytníku. Čaje z těchto superpotravin jsou lahodné a k tomu plné zdraví prospěšných látek. Rakytník i arónii si navíc Ovocňák pěstuje v BIO podmínkách přímo na své farmě v Beckově a šetrně suší tak, aby si zdraví zachovaly co nejvíce. Na výběr je hned pět nováčků, kteří provedou zimou a obdobím rýmiček.

Aróniová nabídka čajů

Arónie v podobě čaje chutná báječně, a proto má Ovocňák nově v nabídce hned dva různé: v Aróniovém pohlazení si užijete medové tóny a k tomu chuť ovoce díky jablkům, malinám a šípkům. Volba pro čajové klasiky, kteří nehledají žádnou velkou exotiku. Druhý nováček, Aróniová vzpruha, vás postaví na nohy s chutí. Váš jazyk si užívá sladký čaj s jemně kyselými podtóny a tělo doplňuje zdraví prospěšné látky díky arónii, zázvoru, ibišku a citronové trávě.

Rakytníková nabídka čajů

Rakytník čajům dodává lehce nakyslou, svěží chuť. A Ovocňák nabízí hned tři čajové novinky s touto ingrediencí: čaj s názvem Zimní šálek je plný prospěšných látek z plodů rakytníku, které mohou pomáhat uvolňovat stres a napětí. Jeho relaxační účinky mohou zklidnit tělo i mysl a přispět k celkové psychické pohodě. V kombinaci s čajem rooibos, skořicí a květem pomerančovníku je navíc tak dobrý, že ho nebudete chtít odložit ani v létě. V Rakytníkovém osvěžení se pojí síla rakytníku, jemnost bezového květu a osvěžující aroma citrónové trávy. Tahle kombinace je ideální, pokud potřebujete dodat energii a vitalitu na celý den.

Poslední nováček, Rakytníkové Osvěžení, je sice pořád bylinkový čaj, ale je plný kofeinu. Ovocňák do něj přidal maté, které může zatočit s únavou a ginkgo biloba s guaranou zase podpoří paměť a duševní rovnováhu. Čaj navíc obsahuje květy slézu, který může pomáhat při zánětech a zahlenění, takže rýmička ani zimní nachlazení už si na vás netroufnou.

Plzeňský pivovar Proud a limitky Barley Wine a Imperial Stout

Plzeňský experimentální pivovar Proud v nových speciálech Barley Wine a Imperial Stout z oblíbené řady Barrel Aged unikátním způsobem propojuje svět piva a whisky. Piva Barley Wine a Imperial Stout 18 měsíců zrála v sudech po whisky ze světoznámé  japonské destilérky Nikka Yoichi Distillery, která k tomuto účelu poskytla sudy vůbec poprvé ve své dlouhé historii.

„V roce  2021 jsme zakoupili 20 kusů sudů typu hogshead, které sloužily ke zrání whisky v palírně Nikka Yoichi. Čerstvě vyprázdněné sudy k nám do Plzně doputovaly z Japonska, konkrétně z jedné z nejstarších palíren Nikka Yoichi Distillery na ostrově Hokkaidó. Na základě profilu whisky a senzorických vlastností sudů jsme sestavili recepturu a uvařili speciální várku dvou piv určených k dlouhému zrání v těchto konkrétních sudech. Poté jsme nechali celý proces přirozeně běžet, v průběhu staření proběhly dvě ochutnávky a o 18 měsíců později jsme se rozhodli pivo pustit do světa,“ rekapituluje ředitel pivovaru Proud Michal Škoda.

Barley Wine charakterizuje krásná zlato-oranžová barva, aroma jemné rašeliny a sladkého ovoce, lehce kouřová chuť a medová sladkost korunovaná hřejivým, středně dlouhým závěrem. Imperial Stout zaujme sytě tmavou barvou, jemným čokoládovým aroma s nádechem marcipánu, překvapivě lehké tělo s praženým a lehce kouřovým profilem završí hřejivý, suchý dlouhý závěr. Piva mají obsah cca 9–10 % alkoholu. „Obě piva jsou takovými pomyslnými třešničkami na dortu, tomu odpovídá i doporučený způsob a teplota servírování. Ideálně si je můžete dopřát v elegantní sklenici na nožičce při mírně vyšší teplotě kolem 9–11°C. Vzhledem k vyššímu obsahu alkoholu je zároveň každá lahev vhodná ke sdílení s přáteli a k velmi pomalému vychutnávání,“ doporučuje sládková pivovaru Proud Lenka Straková.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty