Pečený čaj z rakytníku a tropického ovoce

Moje hodnocení
7x

Pečený čaj je takové konzervované léto ve skleničce, které během nevlídných podzimních dnů zaručeně oceníte. Až vás studený vítr trochu pocuchá, stačí si připravit šálek voňavého čaje plného chuti a vitaminů a rázem bude zase dobře!

3 porce
60 minut

Suroviny

  • jablka 3 ks
  • mražený rakytník (Iceland) 500 g
  • mražené ovoce Tropico mix (Iceland) 500 g
  • cukr 500 g
  • mletá skořice 1/2 lžičky
  • hřebíček 6 ks
  • badyán 1 hvězdička

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 220 stupňů a připravte předem vysterilizované sklenice.
  2. Do hlubokého pekáčku nebo zapékací nádoby vsypte ovoce. Zasypte cukrem a přidejte koření.
  3. Pekáček přikryjte víkem nebo alobalem a dejte péct na 30 minut. Poté nádobu odkryjte a pečte ještě dalších 15 minut.
  4. Ještě horkou ovocnou směs opatrně přelijte do připravených skleniček. Zavřete a otočte dnem vzhůru. Vychladlé skleničky pak otočte dnem dolů a uchovávejte v temnu a chladu. Vydrží vám celou zimu.
  5. Čaj z nich připravíte tak, že do čtvrtlitrového hrníčku dáte 3–4 lžičky pečené směsi, zalijete horkou vodou a louhujete. Pak je jen na vás, zda čaj přecedíte nebo voňavé ovoce sníte.

PRIMA TIP: Rakytník je přímo dokonalá zásobárna vitaminu C a právem patří mezi superpotraviny. Denní potřebu „céčka“ pokryjí už dvě bobulky, proto se během nadcházející sezony vyplatí mít zásobu rakytníku v mrazáku. Přidávejte ho po troškách třeba do smoothie nebo do koláčů.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty