zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pečený čaj z rakytníku a tropického ovoce
Autor: Marek Kučera Pečený čaj z rakytníku a tropického ovoce

Pečený čaj z rakytníku a tropického ovoce

Hodnoceno: 6x
Pečený čaj je takové konzervované léto ve skleničce, které během nevlídných podzimních dnů zaručeně oceníte. Až vás studený vítr trochu pocuchá, stačí si připravit šálek voňavého čaje plného chuti a vitaminů a rázem bude zase dobře!
do 1 hodiny
3 sklenice porce

reklama

Suroviny (3 sklenice porce)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 stupňů a připravte předem vysterilizované sklenice.
  2. Do hlubokého pekáčku nebo zapékací nádoby vsypte ovoce. Zasypte cukrem a přidejte koření.
  3. Pekáček přikryjte víkem nebo alobalem a dejte péct na 30 minut. Poté nádobu odkryjte a pečte ještě dalších 15 minut.
  4. Ještě horkou ovocnou směs opatrně přelijte do připravených skleniček. Zavřete a otočte dnem vzhůru. Vychladlé skleničky pak otočte dnem dolů a uchovávejte v temnu a chladu. Vydrží vám celou zimu.
  5. Čaj z nich připravíte tak, že do čtvrtlitrového hrníčku dáte 3–4 lžičky pečené směsi, zalijete horkou vodou a louhujete. Pak je jen na vás, zda čaj přecedíte nebo voňavé ovoce sníte.

PRIMA TIP: Rakytník je přímo dokonalá zásobárna vitaminu C a právem patří mezi superpotraviny. Denní potřebu „céčka“ pokryjí už dvě bobulky, proto se během nadcházející sezony vyplatí mít zásobu rakytníku v mrazáku. Přidávejte ho po troškách třeba do smoothie nebo do koláčů.

Pečený čaj z rakytníku a tropického ovoce
Autor: Marek Kučera Pečený čaj z rakytníku a tropického ovoce

reklama

Související témata: pečený čaj , rakytník , Nápoje