Nora (46) vystudovala gymnázium v Pardubicích. Dále studovala žurnalistiku na FSV UK, kde získala titul bakalář.
Nora Fridrichová pomáhá samoživitelům
Prostřeno! S28 (78)
Další studium bylo na Human rights, Institute of Commonwealth Studies, University of London, UK – (M.A.). Pracuje jako novinářka, dříve pracovala v rádiích Panag, Rádio Life a rádio Profil, působila v TV Nova, Českém rozhlase a v České televizi. Nyní působí jako novinářka a moderátorka v České televizi. S partnerem Robertem Zárubou, který je také novinářem a pracuje jako sportovní komentátor v České televizi, mají a společně vychovávají dvě dcery – Dianku (11 let) a Marianku (8 let). Kromě dcer jim doma dělá společnost fenka Jack Russell teriéra Žofinka a dvě kočky – Jaruška a Káťa (obě jsou pouliční směsky a původně bezdomovkyně).
Robert je jediným zástupcem mužů v jejich domácnosti a nese to statečně. Tuto nabídku přijala, aby měla možnost představit více Šatník, kde bude i vařit. Ráda by ukázala, že i za málo peněz lze uvařit hodně jídla. Pokud by vyhrála, tak by peníze poslala na účet Šatníku a objednala by veliké nákupy jídla rodinám samoživitelek, které k nim chodí. Vybrala si toto menu, protože chce uvařit jídlo, které si může dovolit i máma s malým rozpočtem. Nazvala ho také proto Skromné menu. Vařit bude v Šatníku, holešovické hale č. 19.
VSTOUPIT DO DISKUZE
Koníčky, zájmy:
Novinařina je její prací, ale zároveň i koníčkem. Volný čas venujě dobrovolnictví v Šatníku. Baví jí sport – má ráda jachting.
Charakter:
Snaží se mít dobrý charakter.
Proč se přihlásila:
Tuto nabídku přijala, aby měla možnost představit více Šatník, kde bude i vařit. Ráda by ukázala, že i za málo peněz lze uvařit hodně jídla.
Co od soutěže očekává:
Doufá, že nic nepřipálí.
Co by udělala s výhrou:
Pokud by vyhrála, tak by peníze poslala na účet Šatníku a objednala by veliké nákupy jídla rodinám samoživitelek, které k nim chodí.
Vztah k vaření: Vaří denně a ráda. Baví ji sledování kulinářských vlogů a často podle nich vaří.
Zajímavá historka z vaření:
Nora miluje vývary a táhne je vždy přes noc v pomalém hrnci. Ten nejlepší byl ale ten, na který zapomněla a vařil se omylem dva dny.
Co nejraději vaří:
Má ráda jednoduchost a jemné chutě v kombinaci méně masa, více zeleniny a hodně koření, především z Východu. Má ráda koření Blízkého východu. Miluje sýrové variace a ryby (tuňáka může jíst jakkoliv a kdykoliv).
Má ráda omáčky, a to díky maďarské babičce. Vaření vnímá jakou soupeření několika kulinářských velmocí, které daly kuchyni celému světu. Za ni je to souboj česneku s cibulí, a tedy Itálie s Francií. Nora je tým česnek.
Co jí:
Má ráda a jí úplně vše – je skromný a vděčný strávník. Má moc ráda sladké.
Co nejí, co by nikdy neochutnala:
Jí asi opravdu vše – i brouci jí chutnají, když se dobře okoření. Nikdy neměla dršťkovou polévku, ale jen z vizuálního důvodu, ví, že chuťově je vynikající.
Nejoblíbenější jídlo:
Nejraději má salát od Roberta – ledový salát, kefír, sůl, ocet, česnek a tuňák. Tento salát si oblíbí i děti, do kterých jinak nelze zeleninu dostat.
Alergie:
Netrpí žádnou alergií.
Co u stolu nesnáší:
Při stolování nemá moc ráda srkání a mlaskání, ale učí se to přežít.
Motto:
V životě se řídí mottem: „Po proudu pluje jen mrtvá ryba. A všechno dobře dopadne.“
Soutěžní menu:
redaktorka FTV Prima