Nora Fridrichová

Nora (46) vystudovala gymnázium v Pardubicích. Dále studovala žurnalistiku na FSV UK, kde získala titul bakalář.

Další studium bylo na Human rights, Institute of Commonwealth Studies, University of London, UK – (M.A.). Pracuje jako novinářka, dříve pracovala v rádiích Panag, Rádio Life a rádio Profil, působila v TV Nova, Českém rozhlase a v České televizi. Nyní působí jako novinářka a moderátorka v České televizi. S partnerem Robertem Zárubou, který je také novinářem a pracuje jako sportovní komentátor v České televizi, mají a společně vychovávají dvě dcery – Dianku (11 let) a Marianku (8 let). Kromě dcer jim doma dělá společnost fenka Jack Russell teriéra Žofinka a dvě kočky – Jaruška a Káťa (obě jsou pouliční směsky a původně bezdomovkyně).

Robert je jediným zástupcem mužů v jejich domácnosti a nese to statečně. Tuto nabídku přijala, aby měla možnost představit více Šatník, kde bude i vařit. Ráda by ukázala, že i za málo peněz lze uvařit hodně jídla. Pokud by vyhrála, tak by peníze poslala na účet Šatníku a objednala by veliké nákupy jídla rodinám samoživitelek, které k nim chodí. Vybrala si toto menu, protože chce uvařit jídlo, které si může dovolit i máma s malým rozpočtem. Nazvala ho také proto Skromné menu. Vařit bude v Šatníku, holešovické hale č. 19.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy:
Novinařina je její prací, ale zároveň i koníčkem. Volný čas venujě dobrovolnictví v Šatníku. Baví jí sport – má ráda jachting.

Charakter:
Snaží se mít dobrý charakter.

Proč se přihlásila:   
Tuto nabídku přijala, aby měla možnost představit více Šatník, kde bude i vařit. Ráda by ukázala, že i za málo peněz lze uvařit hodně jídla.

Co od soutěže očekává:
Doufá, že nic nepřipálí.

Co by udělala s výhrou:  
Pokud by vyhrála, tak by peníze poslala na účet Šatníku a objednala by veliké nákupy jídla rodinám samoživitelek, které k nim chodí.

Vztah k vaření:  Vaří denně a ráda. Baví ji sledování kulinářských vlogů a často podle nich vaří.

Zajímavá historka z vaření:
Nora miluje vývary a táhne je vždy přes noc v pomalém hrnci. Ten nejlepší byl ale ten, na který zapomněla a vařil se omylem dva dny.

Co nejraději vaří:
Má ráda jednoduchost a jemné chutě v kombinaci méně masa, více zeleniny a hodně koření, především z Východu. Má ráda koření Blízkého východu. Miluje sýrové variace a ryby (tuňáka může jíst jakkoliv a kdykoliv).

Má ráda omáčky, a to díky maďarské babičce. Vaření vnímá jakou soupeření několika kulinářských velmocí, které daly kuchyni celému světu. Za ni je to souboj česneku s cibulí, a tedy Itálie s Francií. Nora je tým česnek.

Co jí:
Má ráda a jí úplně vše – je skromný a vděčný strávník. Má moc ráda sladké.

Co nejí, co by nikdy neochutnala:
Jí asi opravdu vše – i brouci jí chutnají, když se dobře okoření. Nikdy neměla dršťkovou polévku, ale jen z vizuálního důvodu, ví, že chuťově je vynikající.

Nejoblíbenější jídlo:
Nejraději má salát od Roberta – ledový salát, kefír, sůl, ocet, česnek a tuňák. Tento salát si oblíbí i děti, do kterých jinak nelze zeleninu dostat.

Alergie:
Netrpí žádnou alergií.

Co u stolu nesnáší: 
Při stolování nemá moc ráda srkání a mlaskání, ale učí se to přežít.

Motto:  
V životě se řídí mottem: „Po proudu pluje jen mrtvá ryba. A všechno dobře dopadne.“

Soutěžní menu:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty