Nora (46) vystudovala gymnázium v Pardubicích. Dále studovala žurnalistiku na FSV UK, kde získala titul bakalář.
Nora Fridrichová
Prostřeno! S28 (78)
Další studium bylo na Human rights, Institute of Commonwealth Studies, University of London, UK – (M.A.). Pracuje jako novinářka, dříve pracovala v rádiích Panag, Rádio Life a rádio Profil, působila v TV Nova, Českém rozhlase a v České televizi. Nyní působí jako novinářka a moderátorka v České televizi. S partnerem Robertem Zárubou, který je také novinářem a pracuje jako sportovní komentátor v České televizi, mají a společně vychovávají dvě dcery – Dianku (11 let) a Marianku (8 let). Kromě dcer jim doma dělá společnost fenka Jack Russell teriéra Žofinka a dvě kočky – Jaruška a Káťa (obě jsou pouliční směsky a původně bezdomovkyně).
Robert je jediným zástupcem mužů v jejich domácnosti a nese to statečně. Tuto nabídku přijala, aby měla možnost představit více Šatník, kde bude i vařit. Ráda by ukázala, že i za málo peněz lze uvařit hodně jídla. Pokud by vyhrála, tak by peníze poslala na účet Šatníku a objednala by veliké nákupy jídla rodinám samoživitelek, které k nim chodí. Vybrala si toto menu, protože chce uvařit jídlo, které si může dovolit i máma s malým rozpočtem. Nazvala ho také proto Skromné menu. Vařit bude v Šatníku, holešovické hale č. 19.
VSTOUPIT DO DISKUZE
Koníčky, zájmy:
Novinařina je její prací, ale zároveň i koníčkem. Volný čas venujě dobrovolnictví v Šatníku. Baví jí sport – má ráda jachting.
Charakter:
Snaží se mít dobrý charakter.
Proč se přihlásila:
Tuto nabídku přijala, aby měla možnost představit více Šatník, kde bude i vařit. Ráda by ukázala, že i za málo peněz lze uvařit hodně jídla.
Co od soutěže očekává:
Doufá, že nic nepřipálí.
Co by udělala s výhrou:
Pokud by vyhrála, tak by peníze poslala na účet Šatníku a objednala by veliké nákupy jídla rodinám samoživitelek, které k nim chodí.
Vztah k vaření: Vaří denně a ráda. Baví ji sledování kulinářských vlogů a často podle nich vaří.
Zajímavá historka z vaření:
Nora miluje vývary a táhne je vždy přes noc v pomalém hrnci. Ten nejlepší byl ale ten, na který zapomněla a vařil se omylem dva dny.
Co nejraději vaří:
Má ráda jednoduchost a jemné chutě v kombinaci méně masa, více zeleniny a hodně koření, především z Východu. Má ráda koření Blízkého východu. Miluje sýrové variace a ryby (tuňáka může jíst jakkoliv a kdykoliv).
Má ráda omáčky, a to díky maďarské babičce. Vaření vnímá jakou soupeření několika kulinářských velmocí, které daly kuchyni celému světu. Za ni je to souboj česneku s cibulí, a tedy Itálie s Francií. Nora je tým česnek.
Co jí:
Má ráda a jí úplně vše – je skromný a vděčný strávník. Má moc ráda sladké.
Co nejí, co by nikdy neochutnala:
Jí asi opravdu vše – i brouci jí chutnají, když se dobře okoření. Nikdy neměla dršťkovou polévku, ale jen z vizuálního důvodu, ví, že chuťově je vynikající.
Nejoblíbenější jídlo:
Nejraději má salát od Roberta – ledový salát, kefír, sůl, ocet, česnek a tuňák. Tento salát si oblíbí i děti, do kterých jinak nelze zeleninu dostat.
Alergie:
Netrpí žádnou alergií.
Co u stolu nesnáší:
Při stolování nemá moc ráda srkání a mlaskání, ale učí se to přežít.
Motto:
V životě se řídí mottem: „Po proudu pluje jen mrtvá ryba. A všechno dobře dopadne.“
Soutěžní menu:
redaktorka FTV Prima