Grilování patří k českému národu stejně jako chalupaření nebo pití piva. Po dlouhé zimě už netrpělivě vyhlížíme první jarní dny, kdy budeme moci oprášit gril a zakousnout se do šťavnatého kousku masa.
Hot dog je nový burger! Otestujte 4 nové recepty
Je až neuvěřitelné, jak obrovským fenoménem se grilování v Čechách stalo. V dětství jsme tak maximálně opékali buřty nebo zahrabávali brambory do popela, ti pokrokovější grilovali celá kuřata nebo rovnou sele. Dnes jsme ale v grilování skuteční přeborníci a nebojíme se grilovat kvalitní hovězí, ryby nebo zeleninu. V posledních letech se hřál na výsluní burger, který dnes nechybí v nabídce snad žádného podniku, ale vypadá to, že dozrál čas na změnu.
Hitem letošní sezony je hot dog! Proto jsme pro vás připravili 4 recepty, se kterými rozhodně zabodujete. Vyvinul je ten nejpovolanější – loňský vítěz Burger Festu Tomáš Staněk z Tommy‘s food trucku.
Americký Hot dog
Na 4 porce potřebujete:
• 4 nožičky kvalitních hovězích párků
• 4 brioškové bagetky
• 1/2 ledového salátu
• 10 dkg čedaru
• 10 dkg anglické slaniny
• 1 červenou cibuli
• 2 nakládané okurky
• 100 ml Amerického dresinku Spak
Postup:
Cibuli a okurky nakrájejte nadrobno a smíchejte s Americkým dresinkem. Slaninu nakrájejte na tenčí proužky a opečte dokřupava. Čedar nastrouhejte na hrubším struhadle. Ledový salát nasekejte nadrobno. Bagetky v půlce nakrojte a opečte ze všech stran, poté do nich vložte párky, které zasypejte nastrouhaným čedarem, opečenou slaninou, ledovým salátem, a nakonec přidejte připravený dresink.
Caesar Hot dog
Na 4 porce potřebujete:
• 4 nožičky kvalitních krůtích klobásek
• 4 francouzské bagetky
• 10 dkg anglické slaniny
• 1/2 římského salátu
• 1 lžíci majonézy
• 80 ml Caesar dresinku Spak
• 10 dkg parmazánu
• 6 filetů z ančoviček
• šťávu z půlky citronu
Postup:
Slaninu nakrájejte na proužky a opečte dokřupava. Majonézu a Caesar dresink dejte do misky, přidejte citronovou šťávu, najemno nastrouhaný parmazán, filetky z ančoviček a vše tyčovým mixérem rozmixujte. Poté nadrobno nakrájejte římský salát a smíchejte ho s připraveným dresinkem. Bagetky podélně nakrojte a opečte ze všech stran, vložte do nich párky, na které položte římský salát smíchaný s dresinkem, a nakonec posypejte orestovanou slaninou.
Asijský Hot dog
Na 4 porce potřebujete:
• 4 kvalitní vepřové klobásky
• 4 sezamové bagetky
• snítky čerstvého koriandru
• jarní cibulku
• čerstvou chilli papričku
• Sladko-kyselou omáčku Spak
• šťávu z půlky limetky
• 1 větší mrkev
Postup:
Do Sladko-kyselé omáčky přidejte nasekaný čerstvý koriandr, na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku a šťávu z limetky, to vše společně promíchejte. Bagetky podélně nakrojte a opečte ze všech stran, poté do nich vložte ogrilované klobásky, na které přidejte připravenou omáčku, a nakonec posypejte na tenoučké nudličky nakrájenou mrkev, nasekanou čerstvou chilli papričku a pár lístečků čerstvého koriandru.
Old school Hot dog
Na 4 porce potřebujete:
• 4 kvalitní grilovací klobásky (bílé)
• 4 bagetky sypané mákem
• 100 g kysaného zelí
• 2 nakládané okurky
• 3 cibule
• klasickou hořčici
• Gourmet Ketchup Barbecue Spak
• nakládané jalapeño papričky
• nakládanou sladkou kukuřici
Postup:
Cibuli nakrájejte na kolečka a orestujte dozlatova. Okurky a jalapeño papričky nakrájejte na drobné kostičky. Bagetky v půlce nakrojte a opečte ze všech stran. Poté do nich vložte klobásky. Na klobásky položte kysané zelí, orestované cibulové kroužky a zasypejte směsí okurek, jalapeño papriček a kukuřice. Nakonec přidejte barbecue kečup a klasickou hořčici.
TZ, (klam)