Zralé avokádo má jemnou máslovou chuť a vysoký obsah zdravých tuků. Není divu, že se z něj připravuje třeba veganská majonéza. My pro vás máme ale ještě něco lepšího!
Delikátní avokádová omáčka dodá švih každé grilovačce. Vyzkoušejte jednoduchý recept
Asi nejznámějším receptem z avokáda je mexická salsa guacamole, která kromě něj obsahuje také rajčata, chilli papričku, šalotku a koriandr. Je to skvělá omáčka třeba k nachos, ale k dalším pokrmům se hodit nemusí, protože její chuť je velmi výrazná.
Avokádo je ale naštěstí jako prázdné malířské plátno, můžete z něj připravit spoustu dalších omáček a dipů, jeho krémová struktura si o to přímo říká. My vám můžeme vřele doporučit krémovou omáčku s koriandrem, funguje trochu jako naše tatarka. Jemný základ doplňují další chutě, které ale dohromady vytvoří harmonický celek. Perfektní k pečeným bramborám, hranolkům, grilovanému kuřeti nebo k rybám. Omáčku můžete použít i do burgerů, hot dogů nebo do tacos.
Připravte avokádový dip s koriandrem krok za krokem
POTŘEBUJETE:
- 2 zralá avokáda
- ½ hrnku zakysané smetany
- 1 hrnek lístků koriandru
- 1 stroužek česneku
- šťávu z 1 limety
- špetku sušeného česneku
- ¼ lžičky soli
POSTUP:
- Všechny ingredience vložte do nádoby malého mixéru a rozmixujte dohladka.
- Omáčku nechte v lednici před podáváním vychladit.
- Používjete jako omáčku k namáčení nebo jako doplněk do různých jídel.
PRIMA TIP: Pokud máte rádi ostřejší omáčky, můžete do mixéru přidat papričku jalapeño.