3
- žampion 150 g
Head
- petržel 1 dávka
- olivový olej 200 ml
- citron 1 kus
- mořská sůl 1 dávka
- petržel 4 kusy
- kapary 1 balení
Postup přípravy
1
Do hmoždíře nasypeme hrubou mořskou sůl a k ní postupně přidáváme čerstvě natrhané bylinky: jehličky rozmarýnu i snítku tymiánu, šalvěj a listovou petržel
Vše tlučeme v hmoždíři, kam opatrně po kapkách přilíváme olivový olej a opět promačkáme
Naposledy přidáme citronovou šťávu
Vidličkou našleháme, aby se směs proměnila v hladkou omáčku
Můžeme přidat kapary
Filety z lososa rozkrojíme na půlky a rozpálíme si troubu
Rybu jen trochu osolíme, potřeme ji bylinkovou omáčkou, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě 15 minut na 220 stupňů
2
Brambory nakrájíme na měsíčky, dáme do zapékací misky spolu s česnekem a zbytkem tymiánu
Zalijeme je šlehačkou a bujonem
Dáme je zapéct do zlatova
3
Žampiony oloupeme, nakrájíme a osmahneme na kostce másla, až zhnědnou
Poté houby zalijeme bílým vínem
Podáváme s lososem