Suroviny
- lilky 2 kusy
- ocet balzamico 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 1 lžička
- sůl 1 špetka
- česnek 2 stroužky
- ajče 1 kus
Postup přípravy
Rozpálíme si troubu a vložíme celé lilky, až se upečou doměkka
Oloupeme je a dužinu pak nakrájíme na kostičky
Do toho přidáme ocet, olej, pepř, petržel, česnek a rajče a promícháme
Necháme odležet a podáváme s bílým pečivem
Lilky s jogurtovou zálivkouDalší dobrá příloha pro milovníky lilků, které musíme nejprve nechat tzv
vypotit
Jsou pak méně hořké a natáhnou méně olejepostup:1
Lilky nakrájíme na kolečka, z obou stran je posolíme a necháme 20 minut odstát a vypotit, aby se z lilku dostala hořká chuť
Scedíme a osmahneme z obou stran do zlatova
2
Suroviny na omáčku smícháme dohromady a nalijeme na lilky
Necháme odstát v lednici
Podáváme s bílým pečivem nebo pita chlebem