Head
- kuřecí maso 2 kusy
- mrkev 2 kusy
- celer 0.5 kusů
- petržel 1 kus
- nové koření 2 kuličky
- celer 0.5 kusů
- nové koření 6 kuliček
- bobkový list 1 lístek
- pepř 3 kuličky
- sůl 1 špetka
- cibule 1 kus
2
Postup přípravy
1
Maso a zeleninu vaříme asi hodinu a půl ve vroucí vodě
Vývar odstavíme a necháme schladit
Přecedíme, maso obereme a se zeleninou pokrájíme a vrátíme zpět
2
Na domácí nudle si z hrubé mouky a jednoho vejce předem uděláme tuhé těsto, které důkladně vypracujeme a vyvalujeme na slaboučké pláty, necháme oschnout a řežeme na nudle
Vaříme je zvlášt, abychom neměli zakalenou vodu, a po uvaření přidáme do polévky, kterou ještě před podáváním znovu přihřejeme, aby byla vřelá
řecí vývar s kytičkamipostup: Do dvou litrů vody vložíme všechny ingredience na polévku, přivedeme k varu a pomalu vaříme
Svítek vytvoříme z osolených žloutků, k nimž přidáme mouku a strouhanku, vmícháme ušlehaný sníh z bílků a nasekanou pažitku
Plech vymažeme olejem, rozetřeme vaječnou směs a upečeme dorůžova
Z teplého svítku vykrájíme kytičky, které na talíři zalijeme horkou polévko