1
2
- škubánky kusy
- nakrájené na plátky maso gramy
- povidla gramy
- omáčka gramy
- omáčka gramy
- sůl gramy
- citronová šťáva gramy
3
- kachní maso kusy
Postup přípravy
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
Hlavní chodKuřecí ve slaninovém župánku se švestkovou omáčkoupostup: 1
Očištěná kuřecí prsa naložíme do koření a zakápneme olivovým olejem, necháme odležet, poté zabalíme do slaniny a opečeme
2
Na přípravu omáčky dáme do kastrůlku povidla, přidáme trošku vody a rozmícháme, přidáme koření a za občasného míchání povaříme
Po provaření scedíme přes sítko a podáváme k masu, které jíme s pečivem