Salát
- salát
- salát 1 kus
Kuřecí stehna na houbách, bylinkový brambor na plechu
- houby 200 g
Head
- tymián 2 snítky
Head
- pažitka 1 hrst
Kuřecí stehna na houbách, bylinkový brambor na plechu
- brambory 1 kg
Head
- smetanka 1 hrst
Kuřecí stehna na houbách, bylinkový brambor na plechu
- tymián 2 lístky
- dobromysl 5 lístky
Head
- salát 1 kus
Head
- olej 1 lžíce
- brambory 1 kg
- paprika 1 špetka
- horčice 2 lžíce
- kuřecí stehno 5 kusy
- ocet 1 lžička
Postup přípravy
Kuřecí stehna nasolíme, jemně opepříme a vložíme do pekáčku, kam jsme dali houby a na jemné plátky nakrájený zázvor. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut, občas podlijeme pivkem. Rozhodně nepřidáváme žádná grilovací prefabrikovaná koření!
Brambory omyjeme, ponecháme ve slupce a nakrájíme na centimetrové plátky. Položíme je na vymaštěný plech, posypeme jemně nasekanými bylinkami a dle chuti pikantní paprikou. Pečeme tak dlouho, až plátky ztmavnou a nafouknou se. Solíme až ke konci. Na talíři posypeme ještě čerstvou sekanou pažitkou.
Veškeré zelené listy na salát omyjeme a necháme okapat. Nasekáme na nudličky a ještě vymačkáme vodu. V míse rozmícháme olej, hořčici, ocet, cukr a sůl a v této emulzi listy obalíme. Pozor – až těsně před podáváním, aby salát neovadl.
Kuřecí stehna na houbách, bylinkový brambor na plechu
Ingredience:
Maso:
- 5 kuřecích stehen
- 200 g čerstvých nebo mrazených hub
- kousek oddenku zázvoru
- 1 sklenka piva
- špetka bílého pepře
- lžička soli
Příloha:
- 1 kg brambor
- pár kapek oleje
- 2 větvičky čerstvého tymiánu
- několik lístků čerstvé dobromysli
- několik lístků čerstvé majoránky
- lžička drceného pepře
- špetka pálivé papriky
- lžička soli
- hrst čerstvé pažitky
Salát:
- 1 hlávka salátu (locika nebo ledový)
- několik listů špenátu
- hrstka listů smetanky
- lžíce oleje
- 2 lžíce hořčice plnotučné
- lžička octa
- lžička cukru
- špetka soli