2
- kuřecí maso 5 kusy
- prosciutto 5 plátky
- parmezán 100 gramy
- olivový olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
4
- povidla neuvedeno
- omáčka demi-glace neuvedeno
- švestková omáčka neuvedeno
- citronová šťáva neuvedeno
2
- máslo neuvedeno
4
- kachní maso neuvedeno
Postup přípravy
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
Hlavní chod:Kuřecí steak s parmazánovou krustou, obalené v prosciuttu, šťouchané bramborypostup: 1
Kuřecí prsa zlehka naklepeme, lehce osolíme a obalíme v parmazánu
Poté každé prso obalíme v jednom plátku sušené šunky
Plátek pak z každé strany po dobu 3 minut opékáme na pánvi s trochou olivového oleje
2
Brambory necháme uvařit do změknutí
Zvlášť si opečeme jarní cibulku na trošce oleje, kterou pak přidáme do brambor a společně rozšťoucháme
Na zjemnění přidáme máslo a dle chuti dosolíme