Zálivka
- hořčice 2 lžíce
- med 4 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- ocet
Postup přípravy
Prsa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a asi pět minut opečeme na másle
Hrušky i avokádo zbavíme slupek a nakrájíme na tenké plátky
Salát umyjeme a necháme oschnout
Poté smícháme s avokádem a hruškou
Uděláme si zálivku
Na talíř dáme salát, na něj prsa pokrájená na plátky a zalijeme zálivkou
Podáváme s pečivem
Předkrm:
Kuřecí salát s hruškami
(Artz, V: Vánoční kuchařka, 2008)
Ingredience:
- 250 g kuřecích prsou
- 25 g másla
- sůl, pepř
- 1 avokádo
- 2 červené cibule
- 2 hrušky (zralé)
- saláty dle libosti
Zálivka:
- 2 lžíce hořčice (může být i kremžská)
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- ocet
- nasekaná máta