Head
- kachní prsa 8 kusů
- slanina 200 g
Na knedlíky
- veka 1 kus
Head
- kmín
- ocet
- vinný ocet
- červené víno
- červené portské víno
- sůl
- třtinový cukr
- jíška
- pomeranč 2 kusy
- badyán
- skořice
- brusinky
- hřebíček
- brusinkový džem
Postup přípravy
- Syrové brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku a vymícháme těsto. Tvarujeme koule, které uvaříme ve vodě.
- Na sádle zpěníme cibulku, přidáme pokrájené zelí, cukr, sůl, červené víno, pomerančovou šťávu, ocet, med, brusinkový džem, badyán a skořici. Promícháme a povaříme. Nakonec nastrouháme jablko a pomerančovou kůru.
- Kůži na kachních prsíčkách nařežeme do mřížky a opečeme na pánvi z obou stran. Necháme dojít v troubě na 90C asi 10 minut.