Suroviny
- krůtí maso 2 kg
- parmezán 4 lžíce
- slanina 7 plátků
- hořčice 1 lžíce
- klobása 1 kus
- kyselé okurky 4 kusy
- vejce 2 kusy
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- tymián 5 snítek
- paprika 1 konzerva
- brambory 15 kusy
- olej 1 dávka
- sladká paprika 1 lžička
- bujón 1 balení
- provensálské koření 1 dávka
- hladká mouka 1 lžíce
Postup přípravy
1
Plát krůtího masa naklepeme, osolíme, opepříme
Z jedné strany pomažeme hořčicí, prostředek poklademe slaninou, překrojenými vejci, okurkami, na plátky nakrájenou klobáskou a sterilovanou paprikou
Maso zavineme, ovážeme rolku nití, položíme do pekáčku, posypeme tymiánem a dáme péct na nejvyšší teplotu asi na deset minut
Když se zatáhne, podlijeme vývarem rozpuštěným ve vroucí vodě
Necháme péct asi hodinu a půl na 180 °C a přeléváme šťávou z masa každých deset minut
2
Mezitím si nakrájíme omyté brambory ve slupce na čtvrtky, dáme je do sáčku a v misce připravíme marinádu
Olej smícháme s provensálským kořením, červenou paprikou, tymiánem a solí
Brambory v sáčku pořádně promneme s marinádou, aby obalila každý brambor
Brambory dáme na plech a přidáme do trouby k masu
Pečeme do změknutí
Hotovou roládu posypeme parmazánem a dáme zpět na dvě minuty do trouby, aby se sýr roztavil
Šťávu z pekáčku zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve vodě a povaříme