Suroviny
Postup přípravy
1
Obě těsta zpracujeme zvlášť
U druhého dáváme pozor, aby bylo dohladka, nelepilo a nedělaly se na něm bublinky
Rozválíme je na čtverec, do něj zabalíme jako psaníčko první těsto a dáme odpočívat do lednice do druhého dne
Poté těsto třikrát převálíme a necháme odpočinout
Teprve pak rozválíme a nakrájíme pruhy, které omotáme okolo trubičky na pečení
Naskládáme na plech vyložený pergamenovým papírem, potřeme rozmíchanými žloutky
Pečeme nejprve při 240 stupních
Když trubičky naskočí, stáhneme na 200 stupňů a dopečeme
Po vychladnutí opatrně sundáme z trubiček, naplníme sněhem a pocukrujeme
2
Na sníh vyšleháme bílky s cukrem krupice
Mezitím si dáme svařit 220 g krystalu ponořeného ve vodě
Když se táhne, pomalu za neustálého šlehání vlijeme do sněhu
(Přidávám trošku vanilkového cukru pro chuť
) A hned plníme
Dezert
Kremrole plněná sněhem
Ingredience na 1. těsto: 100 g hladké mouky, 250 g másla
Na 2. těsto: 150 g hladké mouky, 2–3 lžíce mléka, 1–1,5 lžíce octa, 4 žloutky, špetka soli.
Na sněhovou náplň: 110 g bílků, 220 g krystalového cukru, 60 g cukru krupice, 1 lžíce vody, špetka vanilkového cukru.