Suroviny
Pesto
- medvědí česnek 1 svazek
- olivový olej 100 ml
- parmazán 20 g
Postup přípravy
- Oloupanou karotku a batáty nakrájejte na menší kousky. Na másle nechte zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidejte k ní karotku a batáty, zalijte vývarem a vařte asi 30 minut na mírném ohni vše doměkka. Pak do polévky přilijte smetanu, osolte ji a opepřete a dohladka rozmixujte. Podávejte s pestem a se ztraceným vejcem posypané řeřichou.
- Pesto: Medvědí česnek omyjte a ve vyšší nádobě rozmixujte spolu s olejem a nastrouhaným sýrem.
- Ztracená vejce: V menším kastrůlku přiveďte k varu vodu s octem. Tekutinu promíchejte, aby vznikl vír, a do jeho středu rozklepněte vejce. Vařte ho asi 3 minuty (žloutek by měl zůstat tekutý). Totéž zopakujte se zbylými vejci.