Head
- hřbet 800 g
- česnek 1 dávka
Head
- slanina 100 g
- mrkev 2 kusy
- petržel 2 kusy
- celer 1 kus
- majoránka 1 špetka
- cibule 1 kus
- sádlo 1 dávka
- cukr 4 lžíce
- rajský protlak 1 kus
- šípková zavařenina 200 g
- červené víno 1 dávka
- bobkový list 1 dávka
- masový vývar 1 l
- pomerančová šťáva 1 dávka
Postup přípravy
1
Maso si naložíme tři dny předem do směsi zeleniny, divokého koření, červeného vína a každý půlden otáčíme v mořidle
2
Na sádle si orestujeme zeleninu, kostičky špeku, přidáme koření, vložíme maso a dusíme doměkka
3
Maso dáme stranou a uděláme omáčku
Do základu přidáme protlak, zavařeninu, zarestujeme
Poté zalijeme vývarem, přidáme víno a pomerančovou šťávu, dosolíme, chvíli povaříme, omáčku propasírujeme, dohustíme
4
Pečivo na knedlík nakrájíme na kostičky a necháme proschnout
Pak je zvlhčíme mlékem
5
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky
Bílky ušleháme s troškou soli na tuhý sníh
Do žloutků přidáme mléko, sůl, hrubou mouku dle potřeby
Vytvoříme hladké lité těstíčko
Do nasekaných kostiček přidáme nasekanou petrželku, pažitku, těstíčko
Promícháme a opatrně vmícháme sníh z bílků
Těsto vytvarujeme pomocí potravinové folie do tvaru knedlíků
Folii propíchneme místy vidličkou
Knedlíky vaříme asi 20 minut