Suroviny
- máslo 125 g
- moučkový cukr 75 g
- žloutek 1 ks
- mléko 3 lžíce
- hladká mouka 200 g
- kakao 30 g
Náplň
- tvaroh 250 g
- mascarpone 250 g
- moučkový cukr 80 g
- vanilkový extrakt 1 lžíce
- kukuřičný škrob 1/2 lžíce
- mléko 2 lžíce
- bílek 2 ks
Postup přípravy
- Těsto: Ušlehejte máslo s cukrem, přidejte žloutek, mléko a přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
- Vypracujte těsto, které rozdělte na jednu a dvě třetiny. Dejte do igelitového sáčku každou část zvlášť a vložte na půl hodiny do mrazáku.
- Náplň: Z bílků vyšlehejte hustý sníh. Tvaroh s mascarpone promíchejte s cukrem, vanilkovým extraktem a přidejte v mléce rozkvedlaný škrob. Opatrně zapracujte sníh.
- Dvě třetiny ztuhlého těsta nastrouhejte do formy (25x20x6), prsty lehce upravte do krajů, vlijte tvarohovou náplň a nastrouhejte zbylou třetinu těsta. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C 40 minut, poté troubu vypněte a koláč nechte v troubě do úplného vychladnutí.