zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Kachní prsa s balsamikovým octem a lyonskými bramborami
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Kachní prsa s balsamicovým octem a lyonskými bramborami

Kachní prsa s balzamikovým octem a lyonskými bramborami

Hodnoceno: 4x
Jako další z řady drůbežího masa šéf připravil kachnu. Pikantní chuť jí dodává balzamikový ocet a jako příloha dokonale posloužily lyonské brambory.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Kůži na prsou jemně nařízněte, nasolte a opepřete z obou stran. Pánev zahřejte a položte do ní prsa kůží dolů, nemusíte dávat žádný tuk, kachna ho má až moc, proto vypečený tuk slijte na druhou pánev, na které orestujete plátky brambor.
  2. Brambory osolte a přihoďte k nim pár snítek tymiánu, nasekanou šalotku a jemné plátky česneku. Hlídejte také kachní prsa – jakmile je kůže opečená dozlatova, prsa otočte a dopečte z druhé strany. Po chvilce jsou hotová, tak je vyndejte a nechte odpočinout. Do pánve přilijte trošku balzamikového octa a zřeďte kapkou vody. Omáčku nechte mírně povařit, až se jemně zredukuje.
  3. Brambory pečte do křupava. Na závěr k nim přihoďte nasekanou pažitku.
  4. Mezitím stihnete připravit salát. Polníček ochuťte kapkou citronové šťávy a oleje, osolte a opepřete.
  5. Kachní prsa servírujte se salátem, lyonskými bramborami a kapkou zredukované omáčky.

Kachní prsa s balsamikovým octem a lyonskými bramborami Foto:

Kachní prsa s balsamikovým octem a lyonskými bramborami Foto:

Kachní prsa s balzamikovým octem a lyonskými bramborami             Foto: Hermína / Prima

reklama

Sledujte celou epizodu

Související témata: kachní prsa , Zdeněk Pohlreich , Hlavní jídla