Suroviny
- kachní prsa 2 ks
- brambory (velké) 4 ks
- česnek 1 stroužek
- šalotka
- balzamikový ocet
- polníček
- citronová šťáva
- rostlinný olej
- sůl
- pepř
- pažitka
- tymián
Postup přípravy
- Kůži na prsou jemně nařízněte, nasolte a opepřete z obou stran. Pánev zahřejte a položte do ní prsa kůží dolů, nemusíte dávat žádný tuk, kachna ho má až moc, proto vypečený tuk slijte na druhou pánev, na které orestujete plátky brambor.
- Brambory osolte a přihoďte k nim pár snítek tymiánu, nasekanou šalotku a jemné plátky česneku. Hlídejte také kachní prsa – jakmile je kůže opečená dozlatova, prsa otočte a dopečte z druhé strany. Po chvilce jsou hotová, tak je vyndejte a nechte odpočinout. Do pánve přilijte trošku balzamikového octa a zřeďte kapkou vody. Omáčku nechte mírně povařit, až se jemně zredukuje.
- Brambory pečte do křupava. Na závěr k nim přihoďte nasekanou pažitku.
- Mezitím stihnete připravit salát. Polníček ochuťte kapkou citronové šťávy a oleje, osolte a opepřete.
- Kachní prsa servírujte se salátem, lyonskými bramborami a kapkou zredukované omáčky.