reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kachní prsa s balsamikovým octem a lyonskými bramborami
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Kachní prsa s balsamicovým octem a lyonskými bramborami

Kachní prsa s balzamikovým octem a lyonskými bramborami

Hodnoceno: 4x
Jako další z řady drůbežího masa šéf připravil kachnu. Pikantní chuť jí dodává balzamikový ocet a jako příloha dokonale posloužily lyonské brambory.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Kůži na prsou jemně nařízněte, nasolte a opepřete z obou stran. Pánev zahřejte a položte do ní prsa kůží dolů, nemusíte dávat žádný tuk, kachna ho má až moc, proto vypečený tuk slijte na druhou pánev, na které orestujete plátky brambor.
  2. Brambory osolte a přihoďte k nim pár snítek tymiánu, nasekanou šalotku a jemné plátky česneku. Hlídejte také kachní prsa – jakmile je kůže opečená dozlatova, prsa otočte a dopečte z druhé strany. Po chvilce jsou hotová, tak je vyndejte a nechte odpočinout. Do pánve přilijte trošku balzamikového octa a zřeďte kapkou vody. Omáčku nechte mírně povařit, až se jemně zredukuje.
  3. Brambory pečte do křupava. Na závěr k nim přihoďte nasekanou pažitku.
  4. Mezitím stihnete připravit salát. Polníček ochuťte kapkou citronové šťávy a oleje, osolte a opepřete.
  5. Kachní prsa servírujte se salátem, lyonskými bramborami a kapkou zredukované omáčky.

Kachní prsa s balsamikovým octem a lyonskými bramborami Foto:

Kachní prsa s balsamikovým octem a lyonskými bramborami Foto:

Kachní prsa s balzamikovým octem a lyonskými bramborami             Foto: Hermína / Prima

reklama

Sledujte celou epizodu

Související témata: kachní prsa , Zdeněk Pohlreich , Hlavní jídla