Postup přípravy
- kachní maso 5 ks
- kachní sádlo 1 l
- pomeranč 3-4 ks
- kachní krky 4 ks
- červené víno 1 dl
- cibule 1 ks
- rybízová marmeláda 1 lžíce
- rajský protlak 1 lžička
- jíška
- sůl
- skořice
- bílý pepř
- šalvěj
Krokety
- brambory 8-10
- vejce 2
- mouka
- strouhanka
Postup přípravy
Kachní stehna naložíme přes noc v soli a pomerančové kůře, kousek skořice, pepř. Maso osušíme, zalijeme tukem a připravíme konfit. Z krků, cibule, protlaku, a vína připravíme základní omáčku, kterou nakonec dochutíme šťávou z pomerančů, marmeládou a šalvějí.
Krokety:Brambory uvaříme, nastrouháme, přidáme mouku a vejce, vytvarujeme krokety, obalíme ve strouhance a osmažíme.
Ingredience:
- 5 kachních stehen
- 1l kachního (husího) sádla
- 3–4 pomeranče
- 4 kachní krky
- 1 dl červeného vína
- 1 cibule
- 1 lžíce rybízové marmelády
- 1 lžička rajského protlaku
- jíška
- sůl
- skořice
- bílý pepř
- šalvěj
- 8–10 brambor
- 2 vejce
- mouka
- strouhanka