Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jahodový koláč s olivovým olejem a mandlemi

1 koláč porce
do 1 hodiny
Jahodový koláč s olivovým olejem a mandlemi
Jahodový koláč s olivovým olejem a mandlemi
V tomto receptu je netradičně použitý olivový olej, který koláči dodá na výjimečnosti. Jen se toho nebojte, nebudete litovat!
Reklama

Suroviny (1 koláč porce)

Reklama

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C a formu na pečení o průměru 26 cm vymažte máslem.
  2. V míse z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  3. V druhé míse, ideálně v robotu, vyšlehejte žloutky společně s cukrem, Amarettem a vanilkovou esencí.
  4. K vyšlehaným žloutkům následně přidejte všechny zbylé sypké ingredience. Tedy hladkou mouku, kypřicí prášek, sůl a mleté mandle. A nechte robotem dobře promíchat. Nakonec do těsta opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh, abyste měli těsto krásně nadýchané.
  5. Těsto nalijte do vymazané formy, na vršek poklaďte čerstvé jahody a nasypte plátky mandlí. Takto dejte péct do trouby na 45 min. 
  6. Prima tip: Koláč nemusíte péct jen v kulaté formě. Kdybyste těsto vylili přímo na plech, aby po upečení nebylo tak vysoké, jahody neklesnou dovnitř koláče. Na výslednou chuť to samozřejmě žádný vliv nemá, ale oku estéta by to mohlo trošku vadit.
Reklama

Jahodový koláč s olivovým olejem a mandlemi Foto:

Jahodový koláč s olivovým olejem a mandlemi Foto:

Jahodový koláč s olivovým olejem a mandlemi, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama