Sorbet
- jablka 4 ks
- cukr krupice (cukr) 4 lžíce
- citronová šťáva 4 lžíce
- jablečný džus 350 ml
- maliny
Granita
- voda 500 ml
- citronová šťáva 2 lžičky
- coca cola 1 lžíce
- cukr krupice 1 lžíce
Postup přípravy
- Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Vsypte do hrnce, přidejte cukr, citronovou a jablečnou šťávu, promíchejte a vařte zhruba 3–5 minut doměkka. Odstavte a nechte zchladnout.
- Rozmixujte dohladka a vložte do mrazáku, alespoň na 6 hodin.
- Zmražené jablečné pyré znovu rozmixujte, rozdělte do misek či skleniček a vraťte do mrazáku.
- Na granitu promíchejte všechny suroviny a případně doslaďte. Vlijte do ploché misky a vložte do mrazáku. Promíchejte kovovou vidličkou každých 15–20 minut, abyste směs načechrali. Opakujte, dokud směs nepřipomíná zmrzlý sníh, trvá to zhruba 2–3 hodiny.
- Sorbet podávejte s granitou a malinami.