Suroviny
- sůl 1 špetka
- rukola ( - volitelné ) 1 dávka
- kozí smetanový sýr 1 balení
- kypřicí prášek do pečiva 0.5 lžiček
- pohanková mouka 300 g
- vlašské ořechy 1 dávka
- mléko 400 ml
- žloutek 1 kus
- citron 1 kus
- lesní med ( - volitelné ) 1 dávka
Postup přípravy
- V mléce ušlehejte metlou mouku. Dejte pozor, aby nevznikly hrudky. Přidejte žloutek a trošku kypřicího prášku a citronové kůry. Těsto nechte chvíli odstát.
- Do rozpáleného lívanečníku dejte zahřát malé množství oleje a po obou stranách upečte lívanečky, které krásně nabudou.
- Pampeliškové nebo rukolové listy smíchejte s troškou citronové kůry, zakápněte citronovou šťávou a promíchejte.
- Salátek dejte na dno talíře, na něj položte lívanec, pokryjte ho vrstvou čerstvého kozího sýra a nakonec ozdobte půlkou vlašského ořechu. Porci odekorujte a dochuťte lžící dobrého medu.