Suroviny
- kuřecí maso 4 kusy
- vejce 3 kusy
- mouka 1 dávka
- strouhanka 1 dávka
- sádlo (na smažení - volitelné ) 1 dávka
- sůl 1 špetka
- brambory 1 kg
- pažitka 1 svazek
- cibule 1 kus
- petržel 1 hrst
- řepkový olej 1 dávka
- ocet 2 lžíce
Postup přípravy
- Kuřecí stehna částečně vykostěte, osolte a obalte v trojobalu z mouky, vajec a strouhanky. Nejprve je z každé strany asi 3 minuty osmažte ve vyšší vrstvě tuku rozpáleného na střední teplotu a pak vložte do trouby předehřáté na 80°C přibližně na 10 minut.
- V hladké mouce omočte a do vajec ponořte také petrželku kudrnku a také ji osmažte.
- Potom si připravte várku na cibuli. Do vroucí osolené vody vlijte ocet, opepřete a přidejte trochou cukru. Nechte přejít varem, vložte bílou cibuli pokrájenou na nudličky a posolenou, přidejte nahrubo pokrájenou petrželku a nechte přejít varem. Odstavte z ohně.
- A nakonec připravte přílohu. Omyté brambory se slupkou vařte téměř doměkka ve vroucí osolené vodě. Ještě za horka oloupejte a pokrájejte na kostky či plátky.
- Přidejte najemno pokrájenou pažitku, vlijte olej, zlehka promíchejte a zalijte teplou spařenou cibulí a petrželkou i s lákem. Ještě promíchejte a podávejte teplé s kuřecím řízkem.
Dobrou chuť!