Suroviny
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 8. dílu s tématem LUŠTĚNINY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Postup přípravy
- Cizrnu nechte přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji uvařte v té samé vodě doměkka, trvá to asi 40 minut. Cizrnu přeceďte a rozmixujte spolu s pár stroužky česneku, solí a pepřem. Vznikne hrubá pasta, do které v této chvíli přidejte pastu tahini, citronovou šťávu a podle potřeby trochu cizrnového vývaru. Pasta musí být krásně hladká.
- Naservírujte ji na talíř, vytvořte žlábek, do kterého nalijte olivový olej, a pastu ozdobte mletou sladkou paprikou. Podávejte s pita chlebem.