Piškot
- polohrubá mouka 2 hrnky
- cukr 1 hrnek
- vanilkový cukr 1
- vejce 2
- olej 1/2 hrnku
- mléko 1 hrnek
Krém
- mandarinky 2 konzervy
- šlehačka 250 ml
- vanilkový pudink 1
- ztužovač šlehačky 1
- zakysaná smetana 1
- čokoláda na vaření 1
Postup přípravy
PIškot
- Oddělíme si žloutky a bílky, z bílků ušleháme tuhý sníh.
- Suroviny na piškot smícháme a sníh z bílku pomalu vmícháme a vyleje na plech s pečicím papírem a dáme péct na 180 °C.
Krém
- Potřebujeme mísu s pevným víkem nebo hrnec s pokličkou. Do nádoby vylijeme celý kompot i se šťávou a přidáme ostatní suroviny kromě zakysané smetany a čokolády. Misku dobře uzavřeme a hrkáme s ní, dokud se nám suroviny nespojí v tuhý krém.
- Teprve nyní vmícháme zakysanou smetanu a krémem potřeme vychladlý korpus, který nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou.
Autor receptu: Jitka Breuerová