Na skok v kuchyni

Hovězí vývar z kostí připravený v pomalém hrnci

Moje hodnocení
1x

Životabudič, který během zimních měsíců určitě přijde vhod. Když ho navíc připravíte v pomalém hrnce, nemusíte se o nic starat! Využijte ho během vaření poctivých polévek, ale klidně si ho naordinujte jenom tak.

4 porce
300 minut

Suroviny

  • hovězí kosti (případně směs kostí a masa vhodného na polévku) 750–1000 g
  • voda 2 l
  • cibule 1 střední ks
  • sůl
  • směs koření (pepř, bobkový list, nové koření, kardamom, kafírový list)

Postup přípravy:

  1. Hovězí kosti dejte do vnitřní nádoby od pomalého hrnce. Troubu rozpalte na 200 °C a kosti v ní nechte 25–30 minut zapéct.
  2. Poté dejte nádobu do hrnce, zalijte horkou vodou a nastavte program. Např. na režim low na 10 hodin.
  3. Přidejte ještě rozpůlenou cibuli (i se slupkou), osolte a přidejte koření. Např. 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 1 celý kardamom a 1 kafírový list.
  4. Po 10 hodinách máte krásný čistý vývar, který nezapomeňte scedit. Pokud je ve vývaru hodně tuku, nechte ho stoupnout na povrch a pomocí lžíce odeberte. Kosti si vyndejte. Pokud na nich máte i trochu masa, oberte ho a přidejte do polévky.

V zimě se vám může hodit i pikantní kuřecí vývar se zázvorem a chilli. Pusťte si videorecept:

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Na skok v kuchyni

Na skok v kuchyni Na skok v kuchyni

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu Na skok v kuchyni vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.


Přečtěte si také

Recepty