Na knedlíčky
- rohlík 2 ks
Ingredience
- hovězí žebra 500 g
- mrkev 2 ks
Na knedlíčky
- muškátový oříšek 1 ks
- sůl 1 ks
Ingredience
- nové koření 1 ks
- černý pepř 1 ks
Na knedlíčky
Ingredience
- dochucovací prostředky 1 ks
- voda 1 ks
Postup přípravy
Do studené vody vložíme maso, kosti a koření. Po hodině varu a odebírání nečistot přidáme zeleninu a sůl. Vaříme do změknutí masa (asi 2 hodiny).
Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou slaninu, po chvilce přidáme na malé kousky nakrájenou cibulku a vše osmahneme. Po zchladnutí vložíme do misky s nakrájenou houskou, lehce namočenou v mléku. Přidáme vajíčko, zelenou petrželku, hladkou mouku dle potřeby a muškátový oříšek. Z hmoty vytvoříme kuličky, které zaváříme v horké osolené vodě asi 5 až 7 minut.
Po uvaření masa polévku přecedíme, nakrájíme zeleninu a maso a obé vrátíme do vývaru. Vložíme také uvařené knedlíčky. Na talíři ozdobíme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Polévka
Hovězí vývar s knedlíčky pana domácího Ingredience:
- 4 ks morkových kostí
- 500 g hovězího žebra s kostí
- 2 mrkve
- ½ celeru
- 1 petržel
- nové koření
- celý černý pepř
- bobkový list
- sůl
- dochucovací prostředky
- voda
Na knedlíčky:
- 2 rohlíky
- 1 vejce
- mléko
- muškátový oříšek mletý
- sůl
- cibule
- aromatická slanina
- sádlo
- hladká mouka
- petržel zelená