Head
- hovězí líčka 1 kg
- cibule 2 kusy
Na bramborovou kaši
- máslo 1 kus
Head
- petržel 2 kusy
- celer 1 kus
- červené víno 400 ml
- sůl 1 špetka
- voda 1 dávka
- bobkový list 1 dávka
- nové koření 1 dávka
Postup přípravy
1
V papiňáku si na oleji s trochou másla orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka
Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout
Pak osolíme a opepříme
Zalijeme trochou vody a červeným vínem
Přidáme na menší kusy mrkev, celer, petržel a koření
(Já dávám vína raději méně než více – asi dvě skleničky
) Hrnec zavřeme a vaříme cca 40 minut
Jakmile je maso měkké, tak je vyjmeme a zeleninu s vývarem rozmixujeme
(Dávám hodně zeleniny, takže není potřeba zahušťovat
)2
Na kaši si uvaříme brambory hodně doměkka
Uvařené brambory rozšťoucháme, přidám máslo a teplé mléko
Rozmixujeme a osolíme