Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Martina Čerňanská
,
Karolína Kamberská
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Holandský řízek

Holandský řízek

Holandský řízek Zdroj: Karolína domácí kuchařka

  • Zavřít
Holandský řízek

Holandský řízek Zdroj: Karolína domácí kuchařka

Moje hodnocení
12x

Do bramborových pusinek můžete přidat najemno nastrouhaný tvrdý sýr – ementál, goudu, parmazán i kozí sýr. Dostanou tak ještě lepší chuť.

4 porce
60 minut
Seznam.cz banner

Suroviny

  • vepřový bůček (bez kostí a kůže) 600 g
  • tvrdý sýr 150 g
  • sůl
  • pepř
  • petržel 1 hrst
  • vejce 3 ks
  • smetana 1 lžíce
  • hladká mouka (na obalení)
  • strouhanka
  • citronová kůra
  • rostlinný olej

Bramborové pusinky

  • brambory 750 g
  • máslo 90 g
  • žloutek 1 ks
  • vejce 2 ks
  • smetana 1–2 lžíce
  • sůl

Zelný salát

  • bílé zelí 500 g
  • cibule 1 ks
  • anglická slanina 100 g
  • řepkový olej 2 lžíce
  • jablečný ocet 3 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • cukr krupice
  • ocet

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Karolína, domácí kuchařka

Každou SOBOTU v 18.10 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...

Postup přípravy

  1. Maso zbavte případných chrupavek, nakrájejte na kostky a umelte najemno na masovém strojku. Sýr nastrouhejte najemno a promíchejte v míse s masem, solí, pepřem, polovinou nasekané petrželky a jedním vejcem a smetanou. Mísu přikryjte a uložte na půl hodiny do chladničky ztuhnout. (Mezitím můžete připravit přílohy).
  2. Směs rozdělte na 4 stejné díly (pro velké řízky) a vytvarujte z nich ploché a oválné řízky ( 5–7 mm vysoké). Postupně je obalte v mouce, prošlehaných vejcích a strouhance promíchané se zbylou petrželkou (viz Tip) a najemno nastrouhanou citronovou kůrou. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a řízky usmažte po obou stranách dozlatova. Nechte odsát tuk na papírových ubrouscích a podávejte s bramborovými pusinkami a salátem.
  3. Prima tip: Petrželovou nať před nasekáním omyjte, oklepejte a lehce osušte mezi dvěma kusy papírové utěrky. Listy nasekejte a pak na nasekanou petržel položte savý papír, přikryjte dalším savým papírem, lehce přitlačte a odsajte přebytečnou vodu. Nasekaná petrželka je pak krásně sypká, nelepí se k sobě a déle vydrží.
  4. Bramborové pusinky: brambory oloupejte a rozčtvrťte. Uvařte je v osolené vodě doměkka, pořádně slijte, nechte vyjít páru a brambory rozšťouchejte nebo prolisujte do mísy. Zašlehejte máslo utřené se žloutkem a pak vejce a sůl. Těsto by nemělo být příliš řídké, aby pusinky držely tvar, ani příliš tuhé.
  5. Směsí naplňte sáček se širší hvězdicovitou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte pusinky. Potřete je rozšlehaným vejcem a pečte 12–15 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 stupňů.
  6. Prima tip: Na bramborové pusinky je vhodné použít brambory varného typu C, které se hodí na přípravu kaší a bramborových těst.
  7. Smetanu a máslo přidávejte postupně, podle potřeby, každé brambory jsou jiné a jinak vstřebají tuk a tekutinu.
  8. Zelný salát: zelí nakrouhejte najemno, dejte do tepluvzdorné mísy a spařte vroucí vodou. Nechte 5 minut stát a pak důkladně slijte (pokud je pro vás syrové zelí špatně stravitelné, klidně ho pár minut povařte, ale mně se spaření osvědčilo jako dostačující). Anglickou slaninu dejte na suchou pánev, opečte ji a když se začne vypékat tuk, přidejte cibuli a opečte spolu se slaninou do světle zlaté barvy. Pokud byla slanina opravdu málo tučná, přidejte lžíci řepkového oleje. Spařené zelí ochuťte solí, pepřem, cukrem a octem (ochutnávejte, chuť by měla být vyvážená, já dávám cca lžičku soli, dvě lžíce cukru, 3 lžíce octa), a pak na něj nasypte slaninu a cibulku.
  9. Prima tip: Cukr s octem a solí můžete také převařit v kastrůlku, zálivka bude mít jemnější chuť, pokud salát děláte z obyčejného 8% octa. Jablečný a vinný ocet jsou jemnější, mají méně procent.

Karolína Kamberská

Zdroj receptu

Karolína Kamberská

Radost podle Karolíny Karolína Kamberská

Karolína Kamberská přichází hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha , druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.

Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo.“

I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři. 
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři Sladké

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Kimchi palačinky a sezamový dip – pikantní slaná chuťovka s korejským šmrncem Recepty

Kimchi palačinky a sezamový dip – pikantní slaná chuťovka s korejským šmrncem

Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením Předkrmy a chuťovky

Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou Sladké

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí! Maso

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem Předkrmy a chuťovky

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl Sladké

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl


Přečtěte si také

Sladké
Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Prostřeno!
Prostřeno: Pórková krémová polévka

Prostřeno: Pórková krémová polévka

Prostřeno!
Prostřeno: Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem, brusinkami, šlehačkou a citronem

Prostřeno: Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem, brusinkami, šlehačkou a citronem

Prostřeno!
Prostřeno: Tiramisu podle Poliny

Prostřeno: Tiramisu podle Poliny

Prostřeno!
Prostřeno: Krabí salát s pečivem podle Poliny

Prostřeno: Krabí salát s pečivem podle Poliny

Novinky
Prosecco není jen jedno! Jak se vyznat a vybrat to pravé, na kterém si pochutnáte?

Prosecco není jen jedno! Jak se vyznat a vybrat to pravé, na kterém si pochutnáte?

Ryby a mořské plody
Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Soutěžící
Polina Chmilevskaja se cítí jako babička v těle mladé ženy

Polina Chmilevskaja se cítí jako babička v těle mladé ženy

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Sladké
Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou Sladké

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl Sladké

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl

Maso
Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Grilovaná vepřová pluma s pastinákovým pyré, liškami v másle a hořčičnou omáčkou podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu Maso

Grilovaná vepřová pluma s pastinákovým pyré, liškami v másle a hořčičnou omáčkou podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Krůtí karbanátky s petrželkou a šťouchaným bramborem – voňavý a šťavnatý oběd Maso

Krůtí karbanátky s petrželkou a šťouchaným bramborem – voňavý a šťavnatý oběd

Maso
Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem Předkrmy a chuťovky

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Nápoje
Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu Recepty

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Ryby a mořské plody
Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Polévky
Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů

Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě Polévky

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Předkrmy a chuťovky
Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem Předkrmy a chuťovky

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku Předkrmy a chuťovky

Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku

Předkrmy a chuťovky
Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda Vegetariánské

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Sladké
Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou Sladké

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl Sladké

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl

Saláty
Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha Saláty

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha

Zelenina
Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce Recepty

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu Recepty

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

CNN: Trump špatně přečetl Putina a USA dostaly lekci. Rusko získalo ochranu před sankcemi Migranty lákají do Prahy levné letenky. Policejní kontroly na letišti se dotýkají i turistů Pokus o sestřelení UFO: Raketa se od objektu jen odrazila, kongresman ukázal záznam

prima-zeny

Vzpomínky na plavky i odvážné ročníky. Missky pobavily historkami z minulosti Kynuté knedlíky s žerounem. Pohlreich v Pláních zkoumá jídelní lístek Zkušenosti před kamerou se mu ve Zrádcích hodily. Čestmír Strakatý doufá ve vítězství dobra

prima-zoom

Záhadný „čtverec“ na Marsu Lvi roztrhali ošetřovatele před očima návštěvníků safari. Živili se na něm 15 minut, vše zachytila kamera Takhle vypadal skutečný Viking. Vzácný objev byl přes 200 let přehlížen, nyní má obrovskou cenu

prima-fresh

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři Prosecco není jen jedno! Jak se vyznat a vybrat to pravé, na kterém si pochutnáte? Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

prima-cool

Marvel odhalil Doctora Dooma Henry Cavill se zranil při tréninku. Natáčení jeho nové fantasy se odsouvá o mnoho měsíců Finální boj o skoro 200 tisíc korun začíná. Jasnými favority jsou „Hříšníci“

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Houbařská sezóna se rozjíždí. Kde aktuálně rostou houby? Kdy zasadit jarní krokusy, sněženky či modřence? Jak na to krok za krokem Samosběr jablek 2025: Natrhejte si kilo už od osmi korun. Někde i zadarmo

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.