Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Grilované kuře se šafránovým máslem

4 porce
do 2 hodin
Šafránové kuře
Šafránové kuře
Grilované kuře je vždy sázka na jistotu. Na tomhle masíčku si pochutnají všichni. Máme pro vás vymazlený recept na víkendovou grilovačku podle Zdeňka Pohlreicha. Dejte kuřeti nový šmrnc díky voňavému máslu se šafránem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Z vnitřků kuřat odstraňte tuk. Opláchněte je celá pod tekoucí studenou vodou, nechte je odkapat a osušte je kuchyňskou papírovou utěrkou. Kuře nakrájejte na 10 porcí.
  2. Věnujte se marinádě. Ve velké míse prsty rozemněte šafrán. Přidejte vodu a nechte 5 minut stát. Přidejte citronovou šťávu, jogurt, olej, petrželku, zázvor, pepř, sůl a kurkumu. Vše míchejte, dokud se sůl nespojí se základem.
  3. Porce kuřat vložte do velké nízké mísy, na ně naskládejte kolečka cibule. Lžící přes ně přelijte marinádu a přikryjte mikrotenovou fólií. Uložte do chladničky nejméně na 4 hodiny. Nezapomeňte je několikrát otočit.
  4. Dejte se do šafránového másla. Šafránová vlákna rozemněte v prstech do kastrůlku, zalijte vodou a nechte 5 minut odstát. Přidejte máslo, citronovou šťávu, petrželku a pepř a zahřívejte při střední teplotě, dokud se máslo docela nerozpustí.
  5. Roztopte gril k přímému grilování na střední teplotu. Kartáčem rošt očistěte a potřete olejem. Porce ze stehen položte na gril jako první a to kůží dolů. Pečte je 1-2 minuty a pak stejným způsobem přidejte ostatní kousky. Všechny společně grilujte 5-6 minut, poté je obraťte, aby se nespálily. Možná vytékající tuk občas vzplane, v tom případě zachraňte porci před plameny a rychle ji dejte mimo ně. Poslední dvě minuty potírejte kuře šafránovým máslem.
  6. Servírujte porce na talíře, ozdobte je petrželkou. Podávejte s nakrájeným citronem a plátky červené cibule.
Reklama

Prima tip od šéfa: „Nejdřív maso grilujte kůží dolů. Tímto způsobem se tuk snadněji rozpustí, kůže se udělá dokřupava a také riziko vzplanutí tím snížíte. Buďte však ve střehu a v případě, že máte kuře v plamenech, hned je přemístěte na chladnější místo na grilu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama