Suroviny
- ančovička 2 filátka
- česnek 1 malý stroužek
- hladkolistá petržel 1/2 hrnku
- bazalka 1/4 hrnku
- kopr 1/4 hrnku
- pažitka 2 lžíce
- čerstvé oregano 1 lžíce
- extra virgin olivový olej 1/4 hrnku
- citronová šťáva 3 lžíce
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- majonéza 1/2 hrnku
- zakysaná smetana 1/4 hrnku
- med 1/2 lžičky
Postup přípravy
- V mixéru smíchejte ančovičky, nakrájený česnek, nahrubo nasekanou petrželku, bazalku, kopr, pažitku, oregano, olivový olej, citronovou šťávu, ocet, 1 lžíci vody, ¾ lžičky kuchyňské soli a ¼ lžičky černého pepře.
- Mixujte dohladka asi dvě minuty. Přidejte majonézu a zakysanou smetanu a znovu rozmixujte dohladka. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte více soli nebo pepře, případně dolaďte chuť medem.
PRIMA TIP: Pro ještě krémovější strukturu můžete do dresinku rozmixovat jedno zralé avokádo, v tom případě uberte polovinu majonézy. S bylinkami můžete trochu experimentovat a použít například i mátu, koriandr, estragon, jarní cibulku nebo baby špenát. Podle chuti a možností… Případně lze dresink dochutit troškou medu, který vyváží kyselost.
Nápady, na co použít božský zelený dresink:
- Listové saláty
- Grilovaná zelenina
- Bramborový nebo těstovinový salát
- Burgery, tortilly a tacos
- Dip k čerstvé či vařené zelenině
- Saláty s grilovaným kuřetem
- Pečený losos
Připravte pravý a původní salát Caesar podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE