Suroviny
Postup přípravy
1
Vymažeme si plech máslem a vysypeme strouhaným kokosem
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky
Z bílků umixujeme tuhý sníh
Do žloutků dáme 150 g cukru, řádně promícháme, a přidáme šest lžic teplé vody a lžičku oleje, aby byl piškot lehký a vláčný
Nastrouháme citronovou kůru, do těsta přidáme panák rumu a 200 g polohrubé mouky, kterou předtím ještě smícháme s jedním práškem do pečiva
Promícháme metlou dohladka a nakonec ještě opatrně vmícháme sníh
Vlijeme na připravený plech, rozmažeme stěrkou a upečeme
2
Z piškotu vykrojíme kolečka, ty rozpůlíme, obě půlky pomažeme marmeládou a pokryjeme scezeným tropickým kompotem
Spojíme - přiklopíme kolečkem z piškotu
Koupený marcipán rozválíme na trošce moučkového cukru a opět vykrojíme kolečka, která dáme navrch každého dortíku
Nakonec jednotlivé dorty ozdobíme ztuženou šlehačkou a podáváme s kávou