Koláč z ricotty
- chilli papričky 0.5 lžičky
Bagety
- brambory 50 g
- olivový olej 50 ml
Koláč z ricotty
- olivový olej
- ricotta 200 g
Postup přípravy
Bagety: mouku s droždím vložíme do mísy, přidáme nastrouhané brambory, olej a asi 220 ml vody. Vše smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout. Vykynulé těsto rozdělíme na pět dílů, rozválíme na válečky a dáme na plech. Několikrát je nařízneme a necháme ještě cca 10 minut kynout. Poté pečeme při 180°C asi 20 minut
Ricottový koláč: smícháme parmazán, tymián, chilli, trošku soli a pepř, tím si vytvoříme parmazánovou strouhanku. Do malé dortové formy potřené olivovým olejem rozetřeme mírně osolenou ricottu. Posypemevrstvou parmazánové strouhanky a pečeme hodinu při 150°C, až strouhanka na povrchu zezlátne. Podáváme s plátky nakrájené a opečené bagety.