Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Crépes Suzette

12 palačinek porcí
do 1 hodiny
Crépes Suzette
Crépes Suzette Autor: Už dost
Klasický recept na lahodný dezert promění obyčejné palačinky v chuťový zážitek. Svěží i sladký pomeranč s trochou alkoholu rozehrají přímo koncert chutí!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejprve odkrojte kůru ze dvou pomerančů včetně bílé dužiny. Vykrojte filátka po celém obvodu pomeranče a ze zbytku vymačkejte šťávu, kterou si dejte stranou, ještě ji budete potřebovat.
  2. Mouku smíchejte se solí a polovinou mléka. Umíchejte hladké těsto a nakonec přidejte zbytek surovin. Konzistence těsta by měla připomínat hustou smetanu.
  3. Na nepřilnavé pánvi s trochou oleje postupně opékejte tenké palačinky a skládejte je na sebe, aby zůstaly vláčné.
  4. V další pánvi rozpusťte máslo s cukrem a připravte světlý karamel, opatrně ho zalejte pomerančovou šťávou a přidejte pomerančovou kůru. Nechte omáčku trošku zhoustnout a přidejte pomerančový likér.
  5. Palačinky společně s filátky z pomerančů prohřejte a složte do šátečků. Přelejte omáčkou a ihned servírujte.
Reklama

Každou středu ve 21.45 na Primě sledujte návrat Zdeňka Pohlreicha do restaurací, kam zavítal s pořadem Ano, šéfe!

Už dost, šéfe!

Už dost, šéfe!

"Vždycky jsem si myslel, že největším uměním je schopnost odejít včas. Pořad Ano, šéfe! asi určitě končí. Rád bych se s vámi podělil o svoje názory na podnikání v gastronomii a vzpomínky na nejlepší i nejhorší situace z natáčení.

V knize najdete nejen fotogarafie a hlášky, ale hlavně mé nejoblíbenější recepty, které vám připomenou, že tohle řemeslo se dá dělat i dobře."

Zdeněk Pohlreich

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama