Suroviny
- makadamové ořechy 100 g
- kandovaný pomeranč (pomerančová kůra) 100 g
- sušené třešně 100 g
- tmavá čokoláda (kousky) 150 g
- hladká mouka 450 g
- kakaový prášek 50 g
- olej 250 ml
- cukr krupice 220 g
- vejce (velké) 3 ks
- vanilkové aroma 5 ml
Odkaz
Nejlepší cukroví
Hledáte inspiraci pro vánoční pečení? V tomto speciálu najdete spoustu receptů na výborné cukroví!
Postup přípravy
- Ve velké míse smíchejte nasekané ořechy, pomerančovou kůru, třešně, čokoládové úlomky, mouku, kakao a prášek na pečení. V jiné míse vyšlehejte olej s cukrem, vejci a vanilkovou esencí do hladké směsi. Přidejte ovocnou směs a vypracujte těsto.
- Těsto rozdělte na dvě poloviny, každou z nich vytvarujte do placatého válce. Vložte na připravený pečicí plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 25 minut nebo dokud nebudou zlatohnědé a dopečené. Dejte stranou a nechte vychladnout.
- Nakrájejte na sušenky, ty vložte zpět na pečicí plech. Sušte ve 160 °C asi 15 minut po obou stranách. Vychlaďte a uskladněte ve vzduchotěsné krabici.