Suroviny
- hořká čokoláda (na kousky) 200 g
- máslo 100 g
- sůl 1 špetka
- vejce 2 ks
- cukr 180 g
- mleté mandle 100 g
- vanilkové aroma 5 ml
- kokos (lehce opražený) 50 g
- hladká mouka 80 g
- pistácie (nahrubo nasekané) 200 g
Postup přípravy
- Pečicím papírem vyložte dortovou formu 20 cm v průměru. Rozpusťte dohromady čokoládu, máslo a špetku soli. Míchejte, dokud směs nebude úplně hladká, pak ji dejte stranou a nechte asi 5 minut chladnout. Vyšlehejte vejce a cukr, až bude pěna lehounká a nadýchaná. Do vaječné směsi jemně vmíchávejte mandle, vanilkovou esenci, mouku, kokos, polovinu pistáciových oříšků a čokoládovou směs, dokud se vše nespojí.
- Směs vlijte do připravené formy, posypte zbytkem pistáciových oříšků a pečte 25–30 minut nebo dokud se na povrchu nevytvoří krusta, ale vnitřek bude stále vlhký. Před nakrájením nechte vychladnout.