Suroviny
- kuřecí vývar 4 hrnky
 - olivový olej 3 lžíce
 - rýže (Arborio) 1 hrnek
 - hladkolistá petržel 1/4 hrnku
 - rozmarýn 1 lžíce
 - citronová šťáva 1 lžička
 - strouhaný parmazán 1/2 hrnku
 
Postup přípravy
- Kuřecí vývar ohřejte k varu a dejte stranou.
 - Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte rýži a promíchejte, aby se rýže olejem obalila a jakoby lehce zprůhledněla. Snižte teplotu, přidejte postupně 4 hrnky vývaru tak, že po každém přilití mícháte, dokud se všechna tekutina neabsorbuje do rýže, potom přilijete další várku vývaru a tento postup opakujete, až žádný vývar nezbude. To bude trvat 20–30 minut. Rizoto by mělo mít krémovou konsistenci a rýže na jemný skus klást slabý odpor.
 - Vmíchejte petrželku, rozmarýn, citronovou šťávu, parmazán a případně zbývající vývar, aby se zachovala krémová textura. Podávejte horké.
 
Vyzkoušejte také krémové dýňové rizoto podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE