Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Kublanka.cz
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Chřest s hráškovými lívanci a bylinkovým sabayon

Chřest s hráškovými lívanci a bylinkovým sabayon

Chřest s hráškovými lívanci a bylinkovým sabayon Zdroj: Kublanka.cz

  • Zavřít
Chřest s hráškovými lívanci a bylinkovým sabayon

Chřest s hráškovými lívanci a bylinkovým sabayon Zdroj: Kublanka.cz

Moje hodnocení
19x

Tento recept je inspirovaný michellinským šéfkuchařem Tomem Aikensenem.

4 porce
30 minut
Seznam.cz banner

Lívance

  • hrášek 250 g
  • kukuřičná mouka 10 g
  • hladká mouka 25 g
  • vejce 2 ks
  • cukr krupice 1 lžička
  • hladkolistá petržel 1 lžíce
  • sůl
  • olivový olej (na smažení)
  • pepř

Ztracená vejce

  • vejce (čerstvá vejce) 4 ks
  • vinný ocet (bílý vinný ocet) 2 lžíce
  • sůl (sůl, čerstvě mletý pepř)
  • pepř

Sabayon

  • vejce 1 ks
  • žloutek 2 ks
  • zeleninový vývar 50 ml
  • přepuštěné máslo 100 g
  • citron 1/2 ks
  • hladkolistá petržel 1 lžíce
  • pažitka 1 lžíce

Chřest

  • zelený chřest 1 svazek
  • sůl
  • olivový olej
  • pepř

Postup přípravy

  1. Hráškové lívance: Středně velký hrnec naplňte vodou, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, přidejte vyloupaný hrášek a nechte vařit 2 minuty. Poté ho ihned sceďte a propláchněte studenou vodou. Hrášek dejte spolu s kukuřičnou a hladkou moukou, kypřicím práškem, 2 žloutky a cukrem krupicí do mixéru a krátce promixujte. Měla by vzniknout hrubší kaše, kterou dochuťte solí a pepřem.
  2. V dokonale odmaštěné (nejlépe nerezové) misce vyšlehejte zbylé 2 bílky se špetkou soli do tuha. Vyšlehané bílky opatrně s pomocí stěrky smíchejte s hráškovou kaší a na závěr vmíchejte najemno nasekanou hladkolistou petrželku.
  3. Troubu i s pečicím plechem předehřejte na 170 °C, plech vyložte pečicím papírem. Pánev s nepřilnavým povrchem vymažte olivovým olejem a nechte ji rozehřát na mírném ohni. Čtvrtinu těstíčka vlijte do rozehřáté pánve a smažte z obou stran dozlatova. Usmažený hráškový lívanec přendejte na plech a udržujte v teple až do podávání. Stejným způsobem zpracujte zbytek těstíčka.
  4. Ztracená vejce: Do širokého hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, vlijte do ní cca 2 lžíce octa a zmírněte plamen.
  5. Každé vajíčko vyklepněte do vlastního hrnečku. S pomocí vařečky roztočte vodu v hrnci, aby uprostřed vznikl vír. Doprostřed víru rychle vlijte jedno vejce
  6. Nechte vařit 3–4 minuty, poté vyndejte vejce děrovanou naběračkou a nechte okapat na papírové utěrce.
  7. Stejně postupujte se zbývajícími vejci. Pokud by vejce vychladla, prohřejte je před podáváním v horké vodě.
  8. Sabayon: V tepelně odolné míse prošlehejte 1 vejce, 2 žloutky, 50 ml zeleninového vývaru, najemno nastrouhanou kůru z ½ citronu a šťávu z ½ citronu (cca 10 ml). Nerezovou misku umístěte na vodní lázeň a za stálého šlehání vařte do mírného zhoustnutí. Poté stáhněte z ohně a za stálého šlehání přilévejte tenkým praménkem rozpuštěné ghí. Jakmile směs zhoustne, vmíchejte najemno nasekanou petrželku a pažitku. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  9. Chřest: Ve velkém hrnci přiveďte k varu větší množství osolené vody. Jakmile voda začne vřít, vhoďte zelený chřest a nechte ho 2–3 minuty povařit. Sceďte, osušte, zakápněte olivovým olejem, posolte a opepřete.
  10. Lívance rozdělte na 4 talíře, poklaďte je chřestem, zastřeným vejcem a přelijte 1 lžící sabayon omáčky. Opepřete čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte.
Kublanka.cz

Zdroj receptu

Kublanka.cz

Kublanka.cz

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Ostružinovo-citronový koláč se smetanovými květinkami – cukrářský počin, který oslní Sladké

Ostružinovo-citronový koláč se smetanovými květinkami – cukrářský počin, který oslní

Sorbet z meruňkového čaje, vína a meruněk – nevšední osvěžení pro horké letní dny Sladké

Sorbet z meruňkového čaje, vína a meruněk – nevšední osvěžení pro horké letní dny

Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti Recepty

Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti

Šťavnaté masové koule plněné mozzarellou v rajčatové omáčce – letní oběd s překvapením Maso

Šťavnaté masové koule plněné mozzarellou v rajčatové omáčce – letní oběd s překvapením

Citrusový zmrzlinový sendvič – efektní způsob, jak podávat zmrzlinu do ruky (nejen) v létě Sladké

Citrusový zmrzlinový sendvič – efektní způsob, jak podávat zmrzlinu do ruky (nejen) v létě

Borůvkový tvarožník – tvarohový koláč inspirovaný polským sernikem s borůvkami Sladké

Borůvkový tvarožník – tvarohový koláč inspirovaný polským sernikem s borůvkami

Vietnamská Banh Mi bageta s grilovaným kuřetem – blesková verze se skvělým výsledkem Předkrmy a chuťovky

Vietnamská Banh Mi bageta s grilovaným kuřetem – blesková verze se skvělým výsledkem

Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty Saláty

Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty


Přečtěte si také

Sladké
Ostružinovo-citronový koláč se smetanovými květinkami – cukrářský počin, který oslní

Ostružinovo-citronový koláč se smetanovými květinkami – cukrářský počin, který oslní

Novinky
Když jídlo nese jméno – slavné pokrmy inspirované skutečnými lidmi

Když jídlo nese jméno – slavné pokrmy inspirované skutečnými lidmi

Sladké
Sorbet z meruňkového čaje, vína a meruněk – nevšední osvěžení pro horké letní dny

Sorbet z meruňkového čaje, vína a meruněk – nevšední osvěžení pro horké letní dny

Recepty
Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti

Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti

Novinky
Ovocné knedlíky na 4 různé způsoby! Sladké varianty, které rozhodně stojí za zkoušku

Ovocné knedlíky na 4 různé způsoby! Sladké varianty, které rozhodně stojí za zkoušku

Maso
Šťavnaté masové koule plněné mozzarellou v rajčatové omáčce – letní oběd s překvapením

Šťavnaté masové koule plněné mozzarellou v rajčatové omáčce – letní oběd s překvapením

Sladké
Citrusový zmrzlinový sendvič – efektní způsob, jak podávat zmrzlinu do ruky (nejen) v létě

Citrusový zmrzlinový sendvič – efektní způsob, jak podávat zmrzlinu do ruky (nejen) v létě

Gastro akce a food festivaly
Tipy na 3 speciální menu: asijské brambory, párování nebo dobře známé fish & chips

Tipy na 3 speciální menu: asijské brambory, párování nebo dobře známé fish & chips

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Saláty
Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč Těstoviny

Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou Recepty

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Sladké
Ostružinovo-citronový koláč se smetanovými květinkami – cukrářský počin, který oslní

Ostružinovo-citronový koláč se smetanovými květinkami – cukrářský počin, který oslní

Sorbet z meruňkového čaje, vína a meruněk – nevšední osvěžení pro horké letní dny Sladké

Sorbet z meruňkového čaje, vína a meruněk – nevšední osvěžení pro horké letní dny

Citrusový zmrzlinový sendvič – efektní způsob, jak podávat zmrzlinu do ruky (nejen) v létě Sladké

Citrusový zmrzlinový sendvič – efektní způsob, jak podávat zmrzlinu do ruky (nejen) v létě

Recepty
Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti

Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti

Šťavnaté masové koule plněné mozzarellou v rajčatové omáčce – letní oběd s překvapením Maso

Šťavnaté masové koule plněné mozzarellou v rajčatové omáčce – letní oběd s překvapením

Vietnamská Banh Mi bageta s grilovaným kuřetem – blesková verze se skvělým výsledkem Předkrmy a chuťovky

Vietnamská Banh Mi bageta s grilovaným kuřetem – blesková verze se skvělým výsledkem

Recepty
Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti

Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti

Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty Saláty

Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Recepty
Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem Nápoje

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí

Saláty
Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Recepty
Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru Polévky

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod Polévky

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod

Předkrmy a chuťovky
Vietnamská Banh Mi bageta s grilovaným kuřetem – blesková verze se skvělým výsledkem

Vietnamská Banh Mi bageta s grilovaným kuřetem – blesková verze se skvělým výsledkem

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli Recepty

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva Recepty

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva

Saláty
Řecký bramborový salát s fetou – vychutnejte si chuť Středomoří na letní tabuli

Řecký bramborový salát s fetou – vychutnejte si chuť Středomoří na letní tabuli

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli Recepty

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou Recepty

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Sladké
Ostružinovo-citronový koláč se smetanovými květinkami – cukrářský počin, který oslní

Ostružinovo-citronový koláč se smetanovými květinkami – cukrářský počin, který oslní

Sorbet z meruňkového čaje, vína a meruněk – nevšední osvěžení pro horké letní dny Sladké

Sorbet z meruňkového čaje, vína a meruněk – nevšední osvěžení pro horké letní dny

Citrusový zmrzlinový sendvič – efektní způsob, jak podávat zmrzlinu do ruky (nejen) v létě Sladké

Citrusový zmrzlinový sendvič – efektní způsob, jak podávat zmrzlinu do ruky (nejen) v létě

Saláty
Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty

Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty

Řecký bramborový salát s fetou – vychutnejte si chuť Středomoří na letní tabuli Saláty

Řecký bramborový salát s fetou – vychutnejte si chuť Středomoří na letní tabuli

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Přílohy
Beze zbytku: Křupavé vafle ze zbylé rýže s kimchi a slaninou
6

Beze zbytku: Křupavé vafle ze zbylé rýže s kimchi a slaninou

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Risotto Nero Frutti di Mare podle Marina Ristorante – efektní italská klasika s chutí moře Ryby a mořské plody

Risotto Nero Frutti di Mare podle Marina Ristorante – efektní italská klasika s chutí moře

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Žádná chyba, ale největší skandál v dějinách. Vondráček se kvůli bitcoinům pustil do Nového Vyhrocené Vlastenecké setkání v Příčovech: Odpůrci narušují akci, na místě je policie Hurikán Erin pustošil USA, teď míří k Evropě. Experti popsali, jak ovlivní počasí

prima-zeny

Lekce od mladých. Igor Bareš změnil pohled na hereckou generaci a vzdal jí hold Mladá krev s hereckou DNA. Vnučka Termerové, Julia Issa, musela projít nekonečnými castingy Šéf Pohlreich otevře lednici a je zle. Tekutou náhražku trojobalu už v roce 2025 nečekal

prima-zoom

Proč chřestýšovec útočí člověku na hlavu? Starověké město pohltilo před 2000 lety moře. Odborníci jeho zkázu přisuzují tsunami Víkend ovládne vzácný černý Měsíc. Temné noci budou přát pozorování oblohy

prima-fresh

Ostružinovo-citronový koláč se smetanovými květinkami – cukrářský počin, který oslní Když jídlo nese jméno – slavné pokrmy inspirované skutečnými lidmi Sorbet z meruňkového čaje, vína a meruněk – nevšední osvěžení pro horké letní dny

prima-cool

Nový Dexter nečekaně zrušen 9 věcí, které nevíte o Válce světů: Na natáčení byla i Národní garda Star Trek plní dávný sen fanoušků. V nové strategii budou velet slavné lodi Voyager

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Kvůli mojí tvorbě musel táta na kobereček, říká Řezník a představuje Martyho frky Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Orlando Bloom si po rozchodu dopřává luxus. Pronajímá si dům za 60 tisíc dolarů měsíčně Invazivní americký hřib se šíří Evropou: Brzy se objeví i v Česku. Ohrozí naše houby? Vskutku královské ubytování: Karel III. otevřel luxusní glamping na svém panství

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.