Červená curry pasta
- koriandr 15 g
- římský kmín 5 g
- pepř 2 g
- chilli papričky 50 g
- sůl 5 g
- galangal 5 g
- citronová tráva 15 g
- kafírové listy 5 g
- koriandr 10 g
- česnek 20 g
- šalotka 10 g
- krevetová pasta 5 g
Curry
- kachní prsa 400 g
- liči 200 g
- červená curry pasta 100 g
- rybí omáčka 20 g
- palmový cukr 10 g
- kafírové listy 10 g
- kokosové mléko 800 ml
- lilek (thajský mini) 10 ks
- bazalka 1 hrst
Ohnivý kuře pod pokličkou
V nové kulinární soutěží předvedou své kuchařské umění špičkoví šéfkuchaři za podpory oblíbených herců. Všechny recepty i bonusové materiály najdete právě ZDE.
Postup přípravy
- Namočte sušené chilli papričky do teplé vody a nechte je tam změknout.
- V hmoždíři utlučte chilli papričky se solí. Přidejte nasekanou citronovou trávu, česnek, kmín, koriandrová semínka, kafírový list, kořen koriandru, bílý pepř a galangan a vše ultlučte do jemné pasty. Přidejte šalotku a česnek a dále tlučte do jemné pasty. Přidejte krevetovou pastu a dobře promíchejte.
- Připravenou curry pastu restujte na pánvi na oleji asi 2 minuty, poté postupně přilijte kokosové mléko a odvařujte, opakujte asi 3–4x. Ochuťte rybí omáčkou, nastrouhaným palmovým cukrem a kafírovými listy. Nakonec do curry přidejte předem upečenou kachnu, liči a thajský lilek. Povařte 5–10 minut.