návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Červené thajské curry s kachnou, liči a thajským lilkem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Červené kari s kachnou, liči a thajským lilkem
Autor: FTV Prima Červené kari s kachnou, liči a thajským lilkem
Šéfkuchař Jan Davídek připravil v páté epizodě Ohnivýho kuřete pod pokličkou tradiční thajský pokrm Gaeng phed ped yang neboli červené kari s kachnou, které doplnil ovocem liči a tenkým thajským lilkem.

Sledujte novou řadu kulinární soutěž Ohnivý kuře pod pokličkou každou sobotu v 11.10 na Primě!

Postup

  1. Namočte sušené chilli papričky do teplé vody a nechte je tam změknout.
  2. V hmoždíři utlučte chilli papričky se solí. Přidejte nasekanou citronovou trávu, česnek, kmín, koriandrová semínka, kafírový list, kořen koriandru, bílý pepř a galangan a vše ultlučte do jemné pasty. Přidejte šalotku a česnek a dále tlučte do jemné pasty. Přidejte krevetovou pastu a dobře promíchejte.
  3. Připravenou curry pastu restujte na pánvi na oleji asi 2 minuty, poté postupně přilijte kokosové mléko a odvařujte, opakujte asi 34x. Ochuťte rybí omáčkou, nastrouhaným palmovým cukrem a kafírovými listy. Nakonec do curry přidejte předem upečenou kachnu, liči a thajský lilek. Povařte 510 minut.

Červené kari s kachnou, liči a thajským lilkem  Foto: Červené curryi s kachnou, liči a thajským lilkem; foto: FTV Prima

V pátém díle pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou najdete i další nevšední recepty, které připravili šéfkuchaři Antonín Bradáč a Jan Davídek a za přispění seriálových hereček Ireny Máchové a Lucie Polišenské:

Ohnivý kuře pod pokličkou - 5. díl  Foto: Ohnivý kuře pod pokličkou 5. díl; foto: FTV Prima