návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bramborový koláč s chorizem a sýrem manchego

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 1 hodiny
Bramborový koláč s chorizem a sýrem manchego
Autor: FTV Prima / Tomáš Svoboda Bramborový koláč s chorizem a sýrem manchego
Připravte originální slaný koláč inspirovaný tradiční španělskou tortillou z brambor. Skvělou chuť mu dodá výrazná chorizo klobáska a sýr manchego.

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

 

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky, opečte na rozpálené pánvi s rozpáleným olivovým olejem do poloměkka. Opečené brambory přendejte do mísy.
  2. Na pánvi orestujte cibuli na měsíčky, nakrájené chorizo na kostičky a vmíchejte mexickou směs. Zalijte smetanou, přidejte vejce a celou tuto směs smíchejte s opečeným bramborem. Do této směsi nastrouhejte sýr manchego, jemně promíchejte, vyskládejte do keramické misky a pečte na 180 °C 45 min.
  3. Po dobu jeho pečení připravte salát. Quinou namočte do vlažné vody cca na 15 minut, poté sceďte a přidejte do hrnce v poměru 2:1 (voda/quinoa) a pomalu vařte za stálého míchání, dokud se voda nevyvaří. Takto uvařenou quinou nechte vychladit a následně přidejte najemno nakrájený fenykl, cibulku, řapíkatý celer a rozpůlená cherry rajčeta. Dochuťte extra virgin olivovým olejem, solí a pepřem.

Bramborový koláč s chorizem a sýrem manchego  Foto: Bramborový koláč s chorizem a sýrem manchego; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na Primě PLAY.

V jedencté epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Hany Gregorové a její dcery Roly Brzobohaté. S diváky se podělily o recepty na dezert Kreméše a Quiche Lorraine.

Pečeme podle hvězd - 11.díl Foto: Pečeme podle hvězd – 11.díl; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Uložit