Suroviny
- brambory 1,3 kg
- salám chorizo 250 g
- ovčí sýr (manchego) 200 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- vejce 1 ks
- cibule 1 ks
- zelenina 1 plechovka
- olivový olej 100 ml
Salát
- quinoa 100 g
- fenykl 1/5 bulvy
- cherry rajčata 12 ks
- řapíkatý celer 1 řapík
- olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:
Odkaz
Pečeme podle hvězd
V nové kulinární show si kuchař Martin Kincl týden co týden zve do své televizní kuchyně dvojice známých osobností, které mu prozradí své rodinné recepty na slané i sladké...
Postup přípravy
- Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky, opečte na rozpálené pánvi s rozpáleným olivovým olejem do poloměkka. Opečené brambory přendejte do mísy.
- Na pánvi orestujte cibuli na měsíčky, nakrájené chorizo na kostičky a vmíchejte mexickou směs. Zalijte smetanou, přidejte vejce a celou tuto směs smíchejte s opečeným bramborem. Do této směsi nastrouhejte sýr manchego, jemně promíchejte, vyskládejte do keramické misky a pečte na 180 °C 45 min.
- Po dobu jeho pečení připravte salát. Quinou namočte do vlažné vody cca na 15 minut, poté sceďte a přidejte do hrnce v poměru 2:1 (voda/quinoa) a pomalu vařte za stálého míchání, dokud se voda nevyvaří. Takto uvařenou quinou nechte vychladit a následně přidejte najemno nakrájený fenykl, cibulku, řapíkatý celer a rozpůlená cherry rajčeta. Dochuťte extra virgin olivovým olejem, solí a pepřem.