Suroviny
Knedlík
- brambory
- vejce 2 ks
- dětská krupička
Postup přípravy
Kačenu očistíme, osolíme, okmínujeme. Jablíčka rozkrájíme na čtvrtky, vložíme do kačeny a vše pečeme v troubě asi 2 až 3 hodiny.
Zelí:
Osmahneme cibulku, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, ochutíme solí – případně i kmínem – a zahustíme zátřepkou.
Knedlík:
Brambory uvaříme, nastrouháme, přidáme 2 vejce a krupičku. Z těsta uválíme knedlík a vaříme ve vodě s trochou oleje, dokud nevyplave.
Biokačenka se špinavým a čistým zelím, bramborový knedlík
Ingredience:
- kachna
- 2 jablka
- sůl
- kmín
- kysané bílé a červené zelí
- cukr
- cibule
- hladká mouka
- brambory
- 2 vajíčka
- krupička