Suroviny
- paprika 2 kusy
- paprika 2 kusy
- máta 1 dávka
- česnek 3 stroužky
- olivový olej 1 dávka
- rajče 150 g
- vinný ocet 1 dávka
- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
- bageta 1 kus
- šunka 100 g
- parmezán 100 g
Postup přípravy
Papriky zbavíme semínek a potřeme olivovým olejem
Vložíme do předem předehřáté trouby (220 °C) a pečeme 20 až 25 minut
Připravíme zálivku
Nakrájíme mátu, česnek, sušená rajčata a vše smícháme s olivovým olejem
Vyndáme z trouby papriky, které ještě na pět minut přikryjeme alobalem, aby se zapařily a lépe loupaly
Oloupané papriky nakrájíme a vložíme do salátu k sušeným rajčatům
Ochutíme vinným octem, solí a pepřem
Bagetu rozkrájíme na kolečka, která pokapeme olivovým olejem a dáme na pět minut zapéct do trouby
Na rozpečené bagetky položíme salát, parmskou šunku a hoblinku parmazánu