Suroviny
- rýžový papír
- pivo 2 dl
- rýžové nudle
- kuřecí prsa 200 g
- koření na maso
- žloutek 2
- pepř
- sůl
- bageta
- olivový olej
Postup přípravy
Rýžový papír namočíme do piva a necháme změknout (cca 20 vteřin)
Změklý papír přendáme na podložku a plníme mletým kuřecím masem, které si okořeníme dle chuti
Přidáme žloutky, pepř a sůl a uvařené rýžové nudle
Směs klademe doprostřed rýžového papíru takovým způsobem, aby byly všechny okraje dostatečně volné k zabalení
Přehneme levý a pak pravý kraj přes masovou náplň, poté vrchní část papíru přehneme a celé nakonec zarolujeme tak, aby se nám rolka při smažení nerozbalila
Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci asi 4 až 5 minut
Hotové rolky přendáme na savý papír a necháme okapat přebytečný tuk
Bagetky rozkrojíme napůl, lehce pokapeme vodou a olivovým olejem a pečeme podle návodu
Předkrm
Asijské rolky s bagetou
Ingredience:
- rýžový papír
- 2 dl světlého piva
- rýžové nudle
- 200 g kuřecích prsou
- koření na maso
- 2 žloutky
- pepř
- sůl
- bagetky k zapékání
- olivový olej