Světlá vrstva:
- arašídové máslo (jemné) 125 g
- bílá čokoláda (kvalitní) 150 g
Tmavá vrstva:
- arašídové máslo (jemné) 125 g
- tmavá čokoláda (kvalitní, 50–70%) 150 g
Postup přípravy:
- Začněte světlou vrstvou. Připravte si vodní lázeň. Do kastrůlku, na který vám pevně pasuje ohnivzdorná miska, nalijte asi 1,5–2 cm vody.
- Bílou čokoládu nalámejte a společně s máslem vložte do mísy umístěné na hrnci. Opravdu by nikde neměla být ani mezírka, protože pára, která se začne tvořit, by se srazila v čokoládě a ta by ztratila svou sametovou hebkost.
- Při střední teplotě vodu ohřívejte a stěrkou přitom míchejte rozpouštějící se čokoládu s arašídovým máslem. Až bude směs homogenní, svižně mísu přendejte na utěrku a otřete všechnu vodu naspodu misky.
- V mezičase si vyložte hranatou misku pečicím papírem. Připravenou směs nalijte do misky a začněte připravovat tmavou vrstvu stejným způsobem.
- Hotovou směs nalijte na tu světlou a snažte se pokrýt celou plochu. Nyní můžete nebo nemusíte špejlí směs promíchat. Vložte do lednice zatuhnout na cca 3 hodiny. Poté krájejte na kousky. Skladujte na chladnějším místě.
Další recepty s nugátem: