Na náplň
- smetana ke šlehání 300 ml
- moučkový cukr 2 lžíce
- vanilkový extrakt pár kapek
- hořká čokoláda (tabulka, rozpuštěná) 200 g
- kakao (na posypání)
Postup přípravy
- Korpus: Máslo vmíchejte do rozdrobených sušenek a směs vtlačte do formy tak, aby dobře pokryla dno a stěny. Formu dejte vychladit do lednice, aby korpus ztuhl.
- Náplň: Smetanu nalijte do mísy, přidejte moučkový cukr a vanilkový extrakt. Vyšlehejte do měkké pěny, potom postupně všlehávejte rozpuštěnou čokoládu, ale dávejte pozor, abyste směs nepřešlehali. Směs vylijte do korpusu a rozhrňte do rovnoměrné vrstvy. Nechte pár hodin nebo raději přes noc chladit v lednici. Před podáváním koláč posypte kakaem.