Suroviny
Postup přípravy
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme jemně solamylem a zprudka opečeme na pánvi
Dáme do zapékací mísy
Přidáme oloupané, na čtvrtky nakrájené hrušky, šalotku a šalvěj
Podlijeme vývarem nebo vodou a zakryté dusíme 20 minut v troubě, pak pečeme odkryté do změknutí a zlatavého opečení
Podáváme s vařeným bramborem
Teplota:100, 160 a 180 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 1–30 minutČas vaření: 1 hodinaRecipe category: hl
chod/ příloha/ restování/ dušení/ pečení/ vaření Hlavní chod:Zlatohnědé překvapení – vepřové kotlety na hruškách a šalvěji s bramborempostup:Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme jemně solamylem a zprudka opečeme na pánvi
Dáme do zapékací mísy
Přidáme oloupané, na čtvrtky nakrájené hrušky, šalotku a šalvěj
Podlijeme vývarem nebo vodou a zakryté dusíme 20 minut v troubě, pak pečeme odkryté do změknutí a zlatavého opečení
Podáváme s vařeným bramborem
Hlavní chod:
Zlatohnědé překvapení – vepřové kotlety na hruškách a šalvěji s bramborem
Šťávě k masu dodaly delikátní chuť jemné hrušky, šalvěj a šalotky, zahustila ji škrobová moučka
Ingredience:
4 vepřové kotlety
50 g anglické slaniny
4 hrušky
8 šalotek
hrst šalvěje
pepř, sůl
olej
trochu solamylu na obalení