Head
- listový salát 10 kusů
Na zálivku
- balsamico 5 lžic
- třtinový cukr 3 lžíce
- pepř 1 špetka
- pálivá paprička 1 kus
- voda 125 ml
Postup přípravy
1
Saláty natrháme nebo nakrájíme, opláchneme a necháme okapat
2
Připravíme si zálivku smícháním všech surovin podle chuti s asi decilitrem vody
Buď okyselíme, nebo dosladíme
3
Mozzarellový špíz připravíme napícháním 2 cherry rajčat a 2 kuliček mini mozzarely na napichovátko nebo špejli
Špíz obalíme v olivovém oleji s nasekanou bazalkou
4
Nakrájíme si bagetku
Na jednu porci stačí 2 kousky, které omastíme olivovým olejem s bazalkou, jenž nám zbyl po špízech
Zasypeme nastrouhaným parmezánem a dáme na chvilku zapéct na gril
5
V míse promícháme salát se zálivkou, na talíře dáváme porce salátu, zdobíme špízem a bagetkou